Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «ΥΠΟΘΑΛΠΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ»

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: «ΥΠΟΘΑΛΠΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ»
17:47
26/01/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι δεν εκδίδονται στην Τουρκία μετά από τη απόφαση του Άρειου Πάγου.
Η Άγκυρα, όπως αναμενόταν, αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόφαση. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια σκληρή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για«παράνομη απόφαση» λέγοντας ότι πλέον οι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα δεν θα είναι οι ίδιες από εδώ και μπρος.
Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης ερήμων των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των 8 αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.
Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η αντίδραση της Αγκυρας δείχνει ότι η υπόθεση των 8 στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει για την κυβέρνηση Ερντογάν.
Ηδη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ έκανε λόγο για «απόφαση-σκάνδαλο» της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πιθανότατα ο πλανήτης K2-18b είναι κατοικήσιμος! – Διαθέτει όλες τις ενδείξεις ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή σε αυτόν! Έχει όγκο 8,6 φορές μεγαλύτερο από τον όγκο της Γης 28.04.2024 | 20:00

  Ο πλανήτης K2-18b φαίνεται ότι διαθέτει… ζωή! Οι πρώτες ενδείξεις ζωής στον εξωηλιακό πλανήτη ήταν το 2019, όταν τα εργαστήρια της NASA εί...