Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πιο βαθιά στο μνημόνιο ενώ επιστρέφει το σενάριο του Grexit

Όλα κρίνονται στις κάλπες

Πιο βαθιά στο μνημόνιο ενώ επιστρέφει το σενάριο του Grexit

Η δυνατότητα παράτασης του προγράμματος-μνημονίου και το σενάριο του Grexit θα κριθούν σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Αν η ακροδεξιά καταφέρει να μετατρέψει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές της 15ης Μαρτίου σε συμμετοχή στον κυβερνητικό συνασπισμό, η Ολλανδία θα αποσυρθεί από το ελληνικό πρόγραμμα. Το ίδιο θα συμβεί στην περίπτωση που ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς κ. Φιγιόν και ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος κ. Μακρόν δεν μπορέσουν να επικρατήσουν της κ. Λεπέν, η οποία εκπροσωπεί το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, Μαΐου 2017.

Η συνέχιση και η παράταση του ελληνικού προγράμματος κινδυνεύουν και από ενδεχόμενη ενίσχυση της θέσης του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία πιθανότατα το καλοκαίρι του 2017 και το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018. Τα δύο κόμματα ζητούν την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, κατά συνέπεια και από το ελληνικό πρόγραμμα. Ακόμη και στη Γερμανία, η οποία θεωρείται πόλος σταθερότητας στην Ε.Ε., μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα εμποδίσουν τη συνέχιση της συμμετοχής της στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αν, για παράδειγμα, η κ. Μέρκελ και οι Χριστιανοδημοκράτες συμπεριλάβουν στον κυβερνητικό συνασπισμό που θα σχηματιστεί μετά τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017 τους Φιλελεύθερους, η στάση του Βερολίνου θα γίνει πιο αυστηρή έναντι της Αθήνας. Οι Φιλελεύθεροι, όπως και η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, ζητούν τον άμεσο τερματισμό της χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος από τη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Χαμηλές ταχύτητες σε Κηφισίας και Αττική Οδό

  Newsroom   Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 08:25 Κίνηση στους δρόμους ΙΝ ΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Με αυξημένη  κίνηση  ξεκίνησε η Μεγάλη Εβδομάδα σ...