Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Βατοπέδι: Το χρονικό του σκανδάλου και η υποκρισία των δικαιωμένων

Βατοπέδι: Το χρονικό του σκανδάλου και η υποκρισία των δικαιωμένων

vatopedi-630.jpg

ΕUROKINISSI
Πολύ βιάστηκαν να συγχαρούν εαυτούς και αλλήλους οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Με τη χτεσινή απόφασή του το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορούμενους για την υπόθεση, αλλά στην ουσία δέχτηκε ότι η κυριότητα της λίμνης Βιστονίδας και των παράκτιων περιοχών ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, αντίθετα με όσα υποστήριζε επί χρόνια η ίδια η μονή και οι πολιτικοί συνεργάτες της.
Η απαλλαγή των κατηγορουμένων αποδόθηκε από την έδρα στην έλλειψη του υποκειμενικού στοιχείου του δόλου στο πρόσωπό τους και σε λίγες περιπτώσεις στην έλλειψη στοιχείων της αντικειμενικής υπόστασης των αδικημάτων.
Η απόφαση ένωσε το όλον της Ν.Δ. Εκανε τον Κ. Καραμανλή να «μιλήσει» μετά παρέλευση αρκετών μηνών -η προηγούμενη φορά ήταν την παραμονή του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015-, το κόμμα να βγάλει ανακοίνωση για τη δικαίωση της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού και τον Αδ. Γεωργιάδη να... μετανοήσει για τα τότε πεπραγμένα του ως βουλευτή του ΛΑΟΣ.
Δηλώσεις έκαναν και οι δύο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο τότε υπουργοί της κυβέρνησής του, οι Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Βουλγαράκης, που ακριβώς λόγω της υπόθεσης έχουν για χρόνια αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο. Και ο μεν Θ. Ρουσόπουλος φαίνεται πως επανέρχεται σταδιακά. Οι προθέσεις Βουλγαράκη δεν έχουν ακόμη διαφανεί. Κοινή συνισταμένη όλων πως κάποιοι «κατασκεύασαν το σκάνδαλο προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση Καραμανλή».
Με έντονο και δηκτικό τρόπο σχολίασαν τα κόμματα από όλο το φάσμα της Κεντροαριστεράς, εστιάζοντας τα πυρά τους στον Κώστα Καραμανλή και μη παραλείποντας να αφήσουν αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του, που σημειωτέον μέχρι αργά το βράδυ είχε αποφύγει να σχολιάσει την εξέλιξη.
Τρισέλιδο ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου:
• Το ιστορικό της παραγραφής με «συνέργεια» Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και η υποκρισία των δικαιωμένων.
• Μιλούν στην «Εφ. Συν.» οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Νίκος Τσούκαλης, οι οποίοι συμμετείχαν στην εξεταστική και πρωταγωνίστησαν στην ανάδειξη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΜέΡΑ25: Επαγρύπνηση για το MV Kathrin που μεταφέρει πυρομαχικά στο Ισραήλ

  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 06.10.24 20:14 efsyn Σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που το πλοίο-αρωγός της γενοκτονίας MV Kathrin προσπαθήσει ν...