Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΤΟ 60% Ρ.Τ.Ερντογάν: «Νικήσαμε»

ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΣΤΟ 60%
(Ανανέωση 20:45) Θρίλερ στα αποτελέσματα του τουρκικού δημοψηφίσματος. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι υπάρχουν ενδείξεις νοθείας σε ένα ποσοστό από 3 έως 4%. Την ίδια ώρα Ερντογάν και Γιλντιρίμ αλληλοσυγχαιρονται με τον πρωτο να καλεί την αντιπολίτευση να  τον συγχαρεί επίσης για  την νίκη του.
Μιλώντας τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ  ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο τουρκικό έθνος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που σύμφωνα με τις πληροφορίες κυμαίνεται στο 51%.
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του κόμματος CHP λέει πως το «Όχι» ήταν αυτό που νίκησε στις εκλογές.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το «Ναι» νίκησε με 51% στο 99% των καταμετρημένων ψήφων ενώ η αντιπολίτευση αναφέρει ότι η καταμέτρηση έχει φτάσει στο 80% και το «Όχι» προηγείται.
Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP καταγγέλλει ότι 1,5 ψηφοδέλτια κρίθηκαν ως έγκυρα ενώ δεν είχαν επίσημη σφραγίδα.
Το AKP ζήτησε απο τους ψηφοφόρους του να βγουν στους δρόμους
Το επίσημο εκλογικό συμβούλιο λέει πως η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται στο 91%(!) ενώ το πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι έχει φτάσει στο 99%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: «Θέμα ωρών η απάντηση του Ισραήλ – Αν μας επιτεθεί θα απαντήσουμε», λέει ο ΥΠΕΞ του Ιράν

  REUTERS/Amir Cohen Λόγο για «σκληρή» απάντηση στην περίπτωση που το  Ισραήλ  επιτεθεί στην Τεχεράνη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του  Ιράν...