Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α.)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α.)

ARGO HALANDRIOU


Φίλες και Φίλοι,
ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας, διοργανώνει σε συνεννόηση με τον "Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967- 1974 (ΣΦΕΑ)", επίσκεψη στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α.στο Πάρκο Ελευθερίας.
 
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου.
Συνάντηση στο χώρο του Μουσείου ώρα 18.45.
 
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά για λόγους καλύτερης προετοιμασίας θα παρακαλούσαμε αν είναι δυνατόν όσες και όσοι ενδιαφέρεσθε, να το δηλώσετε στο e-mail:  argohalandriou@gmail.com
 
 
Το Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης αποτελείται από το κτήριο του οποίου οι χώροι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας χρησιμοποιήθηκαν από το δικτατορικό καθεστώς ως χώροι κράτησης, ανάκρισης και βασανισμού πολιτικών αντιδικτατορικών αγωνιστών, πολιτών και στρατιωτικών, κάθε ηλικίας, φύλλου και επαγγέλματος.
Στο κτήριο αυτό υπάρχουν τα κρατητήρια, οι χώροι ανάκρισης και βασανιστηρίων, που υποβάλλονταν οι προσαγόμενοι εκεί αγωνιστές, διατηρημένα όπως ήταν τότε.
Στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Αντίστασης εκτίθενται σε προθήκες και άλλες λιτές κατασκευές, διάφορα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης και προσωπικά αντικείμενα αγωνιστών.

Ενσωματωμένη εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...