Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

28η Οκτωβρίου: Εορτασμοί σε όλη τη χώρα και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «Όχι»

28η Οκτωβρίου: Εορτασμοί σε όλη τη χώρα και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «Όχι»

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
PARELASH
Εκτύπωση
Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα γιορτάζεται και φέτος η εθνική επέτειος του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων και της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του seleo.gr, έχει ως εξής:
10.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη της σιγής σημαίνεται με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων», το ίδιο και η λήξη που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στην τελετή κατάθεσης θα παρευρεθούν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, οι Γενικοί Γραμματείς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ οι λοιπές πολιτικές και προξενικές αρχές κατά την κρίση τους
11.00 π.μ.: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο της εξέδρας της παρέλασης (Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου). Έναρξη της παρέλασης, στην οποία, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας συμμετέχουν ανάπηροι πολέμου, σύλλογοι, τμήματα μαθητών, προσκόπων, οδηγών και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι τον Λευκό Πύργο.
H παρέλαση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12.40. Θα ακολουθήσει αεροπορική επίδειξη F-16 της Ομάδας «Ζευς», μέχρι τις 12.55, καθώς και χαιρετισμός απογόνων βετεράνων και δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στα ΜΜΕ.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά
Λόγω της διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για την ιστορική επέτειο, θα θα πραγματοποιηθούν σε όλους τους Δήμους του Ν. Αττικής έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ειδικότερα στους Δήμους Αθηναίων & Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί νωρίτερα ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 09.00΄ μέχρι το πέρας της παρέλασης:
  • Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
  • Καθεδρικός Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών (Δοξολογία), από ώρα 06.00΄ μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων:
  • Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, κατά τις ώρες 07.00΄- 14.00΄:
  • 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
  • Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.
  • Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρηγ. Λαμπράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...