Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Με θερμικές κάμερες εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα

Με θερμικές κάμερες εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα
Διεθνή, ηλεκτρονικό, ανοικτό διαγωνισμό, για την αντικατάσταση τριών υφιστάμενων συστημάτων ανίχνευσης, παρακολούθησης και εγκλωβισμού στόχων με θερμική κάμερα, των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης, προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας.
Η συνολική εκτιμώμενη αξίας της σύμβασης είναι τριών εκατομμυρίων ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας - Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις).
Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να συμβάλλει στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, με άμεσα οφέλη στον έλεγχο των ροών παράνομων μεταναστών, στην πρόληψη - καταστολή έκνομων ενεργειών, στην αστυνόμευση των λιμένων και στην εκτέλεση αποστολών και επιχειρήσεων.
Τα συστήματα θερμικών καμερών θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία και έτοιμα προς χρήση με ευθύνη και δαπάνη του αναδόχου εντός δέκα μηνών από την υπογραφή της σύμβασης ενώ στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...