Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Συνέλαβαν τον αποστολέα τρομοδεμάτων σε Παπαδήμο-Σόιμπλε! Ο ύποπτος είναι αλληλέγγυος στους Πυρήνες της Φωτιάς

Συνέλαβαν τον αποστολέα τρομοδεμάτων σε Παπαδήμο-Σόιμπλε!

Ο ύποπτος είναι αλληλέγγυος στους Πυρήνες της Φωτιάς

Συνελήφθη τα ξημερώματα από την αντιτρομοκρατική στην Αθήνα, 29χρονος, ως ύποπτος για την αποστολή του τρομο-δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα παγιδευμένα δέματα-βόμβες με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ άλλων και στον Β. Σόιμπλε) στις 25 Μαΐου 2017.
Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται και αναμένεται νέα ενημέρωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος είναι αλληλέγγυος στους Πυρήνες της Φωτιάς.
Θεωρείται ως υπεύθυνος για την αποστολή των φακέλων που περιείχαν εκρηκτικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος εντοπίστηκε πριν εκραγεί, αλλά και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία, όπου ο εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγει τραυματίζοντας μια υπάλληλο.
Η ώρα ήταν 18:28 και ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιγε τον παγιδευμένο φάκελο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό».
Είχαν προηγηθεί αποστολές παγοδευμένων δεμάτων σε διάφορους οργανιοσμούς, μεταξύ των οποίων τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπου είχε τραυματιστεί και μια υπάλληλος, αποδέκτης του οποίοτυ φαινόταν ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς και στο γραφείο του τότε υπουργού οικονομκών της Γερμανία Σόιμπλε. Τότε ο φάκελος δεν εξερράγη καθώς ένας υπάλληλος τον είχε κρίνει «ύποτπο» και είχε καλέσει την αστυνομία.
Οι Γερμανοί αστυνομικοί είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές. Την ευθύνη για τον συγκειρμένο φάκελο είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο πλαίσιο εντάλματος σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή, το πρωί τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον 29χρονο. fimotro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD