Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

in.gr » Ειδήσεις » ΕλλάδαΕλλάδα Δημοσίευση: 31 Οκτ. 2017, 16:29 Κανένα ελαφρυντικό Στη φυλακή επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Κανένα ελαφρυντικό

Στη φυλακή επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • 4
Στη φυλακή επιστρέφει ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος καθώς οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ούτε εκείνο του πρότερου εντίμου βίου ούτε της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Εκτός από τον πρώην υπουργό που καταδικάστηκε και στη βαρύτερη ποινή, 19 χρόνια κάθειρξη και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, στις φυλακές οδηγήθηκαν έστω και για λίγο χρονικό διάστημα άλλοι οκτώ από τους συνολικά 15 καταδικασθέντες.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος από την ποινή τους και αναμένεται σύντομα να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να αποφυλακιστούν.

Μεταξύ αυτών η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη η οποία ούτε σήμερα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, που θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρις ότου διευκρινιστεί τί υπόλοιπο ποινής έχουν αφαιρούμενου του χρόνου κράτησης.

Επίσης στην ίδια κατηγορία- οδηγούνται στη φυλακή αλλά θα αποφυλακιστούν σύντομα - ανήκουν και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης. Στη φυλακή όμως θα οδηγηθούν οι Κων. Αντωνιάδης αλλά και ο Ιωάννης Σμπώκος που ήδη εκτίει και άλλη ποινή, πλην της κάθειρξης 8 ετών που του επέβαλε το δικαστήριο, καθώς έχει καταδικαστεί για άλλο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε ισόβια.

Σε ότι αφορά την λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, δεν οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή, λόγω του ότι είχε εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και ήταν έξω με υφ όρον απόλυση.

Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο αποφάσισε αντί της φυλακής να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός και να πάει φυλακή μόνον αν παραβιάσει τον συγκεκριμένο όρο.

Εκτός φυλακής με βάση τη δικαστική απόφαση έμειναν οι καταδικασθέντες Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζας, Γκούντρουν Μολντενάουερ -Τσοχατζοπούλου, που είχαν μικρότερες ποινές για τις οποίες όμως αποφασίστηκε να μετατραπούν σε χρηματικές και να καταβληθούν σε δόσεις.

Ο δικηγόρος της Αρετής Τσοχατζοπούλου και τη Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι το δικαστήριο επέδειξε επιείκεια γιατί επέστρεψαν όλα τα ακίνητα και άρα δεν προκάλεσαν ζημία στο ελληνικό δημόσιο.

Η αυλαία της δικής αναμένεται αύριο Τετάρτη.

Μίνα Μοιυστάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...