Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Έμμεση απάντηση Γιλντιρίμ σε Βίτσα: Έχουμε τη δυνατότητα να εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή

Έμμεση απάντηση Γιλντιρίμ σε Βίτσα: Έχουμε τη δυνατότητα να εξαλείψουμε κάθε είδους απειλή

Απειλεί ο Τούρκος πρωθυπουργός: Μπορούμε να εξαφανίσουμε κάθε κίνδυνο στο Αιγαίο
Μετά το ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τις προκλητικές της ενέργειες, από τον  αναπληρωτή υπουργό Άμυνα Δημήτρη Βίτσα, οι νέες απειλές που εξαπέλυσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μόνο ως απάντηση μπορούν να ερμηνευτούν.
«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς (…) δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση» είχε πει  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σε εκπομπή στον ΣΚΑΪ και συνέχισε λέγοντας ότι «εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο… Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω».
Για τα όσα ειπώθηκαν από τον Γιλντιρίμ σήμερα, το τουρκικό κανάλι Haber7 κάνει λόγο για «τελική προειδοποίηση σε Έλληνες και Ελληνοκύπριους», υπολογίζοντας και τα όσα είπε νωρίτερα περί κοινής συνδιαχείρισης των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Ψευδοκράτους.
«Η Τουρκία σήμερα καταπολεμά την τρομοκρατία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, την ώρα που άλλοι βρίσκουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός, υπαινισσόμενος την ένταση στα Ίμια και την κυπριακή ΑΟΖ. 
«Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα… Υπό οιεσδήποτε συνθήκες, η Τουρκία, το πολεμικό ναυτικό της και κάθε όπλο της, έχουν την ικανότητα να εξαλείψουν κάθε είδους απειλή, αν χρειαστεί. Κανείς να μη κάνει αυτό το λάθος» πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

https://www.thepressroom.gr/diethne/emmese-apantese-gilntirim-se-bitsa-echoyme-te-dynatoteta-na-exaleipsoyme-kathe-eidoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD