Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Διευκολύνσεις στο Λίβανο για τα πλοία και τα αεροσκάφη της θέλει η Ρωσία

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018


Διευκολύνσεις στο Λίβανο για τα πλοία και τα αεροσκάφη της θέλει η Ρωσία

Νέα ναυτικές και αεροπορικές βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναζητά η Ρωσία μετά την σημαντική βάση που ενοικίασε από την Δαμασκό για πολλές δεκαετίες στο Συριακό λιμάνι της Tartus.
Η νέα βάση φαίνεται ότι θα είναι στον Λίβανο δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας να αναζητήσουν την επίτευξη στρατιωτικής συνεργασίας με την κυβέρνηση του Λιβάνου.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα al-Mayadeen η οποία διατηρεί επαφές με την Λιβανέζικη Σιιτική οργάνωση Hezbollah, η Μόσχα επιθυμεί από την Βυρηττό να επιτρέψει τον περιοδικό ελλιμενισμό Ρωσικών πλοίων σε Λιβανέζικα πολεμικά πλοία και την χρησιμοποίηση Λιβανέζικων αεροδρομίων για τα Ρωσικά αεροσκάφη που ταξιδεύουν προς την περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Η Ρωσο-λιβανική στρατιωτική συνεργασία θα περιλαμβάνει την πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, και παροχή εκπαίδευσης στον Στρατό του Λιβάνου.
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω η Ρωσία δεν επιθυμεί την μόνιμη παρουσία των πλοίων της και των αεροσκαφών της στο Λίβανο όπως ισχύει με την Συρία η οποία έχει υπογράψει σχετική συμφωνία με την Μόσχα, αλλά την περιοδική ναυλόχηση των Ρωσικών πολεμικών πλοίων στο Λίβανο και την ολιγόωρη στάθμευση των Ρωσικών αεροσκαφών στα Λιβανέζικα αεροδρόμια, όταν τα αεροσκάφη αυτά ταξιδεύουν προς την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.

http://www.viadiplomacy.gr/diefkolinsis-sto-livano-gia-ta-plia-ke-ta-aeroskafi-tis-theli-rosia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση GPO: Στο 33,6% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ Ποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ προτιμούν οι πολίτε

  27.04.2024 | 12:00 Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το κυβερνών κόμμα προηγείται στην «κούρσα...