Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Δύο... βήματα από τον ανασχηματισμό

Δύο... βήματα από τον ανασχηματισμό

kivernisi.jpg

Υπουργικό ΣυμβούλιοO πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να ανακοινώσει τη νέα κυβερνητική σύνθεση άμεσα | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της κυβερνητικής σύνθεσης μετά την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, για λόγους ευθιξίας. Είχε προηγηθεί λίγες ώρες νωρίτερα η απομάκρυνση της Ράνιας Αντωνοπούλου. Πλέον, ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά να ανακοινώσει τη νέα κυβερνητική σύνθεση άμεσα, χωρίς όμως να αναμένονται εκτεταμένες αλλαγές.
Το κενό που έχει δημιουργηθεί αφορά κεντρικά πολιτικά χαρτοφυλάκια -ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας- που απαιτούν την άμεση κάλυψή τους.
Το ζήτημα με τον συγκεκριμένο ανασχηματισμό είναι πως υπάρχουν αρκετές θέσεις και περιορισμένες διαθεσιμότητες, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει σε «ντόμινο», αλλά και σε είσοδο νέων προσώπων στα υπουργεία.

«Σε δύσκολες περιόδους δεν ανεχόμαστε προνόμια»

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση τόσο της Ράνιας Αντωνοπούλου όσο και του συζύγου της Δημήτρη Παπαδημητρίου και μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις η κυβέρνηση, μέσω του Δημήτρη Τζανακόπουλου επισημαίνει ότι σε δύσκολες στιγμές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τέτοια προνόμια.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και επισήμανε ότι «Η κ. Αντωνοπούλου από την αρχή κατάλαβε ότι υπάρχει ζήτημα, ήταν καλύτερο για την κυβέρνηση και την κ. Αντωνοπούλου να αποχωρήσει».
Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε γιατί «δεν γίνεται σε δύσκολες στιγμές που περνά ο ελληνικός λαός να δεχτεί ο πρωθυπουργός προνόμια». 
Επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε την κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης για επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Για την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο σχολίασε πως ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας και ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...