Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Αχώριστοι με το βλέμμα στραμμένο στο...2019 – Μόνο "αγκάθι" το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ

Αχώριστοι με το βλέμμα στραμμένο στο...2019 – Μόνο "αγκάθι" το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)


    Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 17:35
    Αχώριστοι με το βλέμμα στραμμένο στο...2019 – Μόνο "αγκάθι" το Σκοπιανό (ΒΙΝΤΕΟ)

    Του Άρη Δημόπουλου

    Αισίως ολοκληρώνουμε και το πρώτο τρίμηνο του 2018, 3 και πλέον χρόνια έπειτα από την πρώτη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την συμμαχία με τους "δεξιούς" ΑΝΕΛ. 
    Παρά τις εν γένει διαφορές -και μάλιστα πολλές- ανάμεσα στις δύο παρατάξεις, εντούτοις δεν είναι λίγες οι πιθανότητες που πλέον θέλουν τα δύο κόμματα να πηγαίνουν μέχρι τέλος μαζί. Δηλαδή (τουλάχιστον) μέχρι το φθινόπωρο του 2019 και...βλέπουμε!
    Τις -δικαιολογημένες- φήμες περί ρήξης στο εσωτερικό της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, ήρθε να διαψεύσει σήμερα για άλλη μία φορά η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, με τον ίδιο τον πρόεδρό της και Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να επιβεβαιώνει ξανά και ξανά πως θα πάει μέχρι τέλους με τον Αλέξη Τσίπρα.
    Πράγματι, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες κυβερνητικές συμμαχίες στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους δείχνει να επιβιώνει, παρά τις...χαοτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα που την απαρτίζουν.
    Όση γκρίνια κι αν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή και από τις δύο πλευρές, επιχειρείται να καλλιεργηθεί από το Μαξίμου ένα κλίμα ενότητας για τις "δύσκολες μάχες" που αναμένεται να έρθουν εν όψει 4ης αξιολόγησης, ελληνοτουρκικών και Σκοπιανού. 
    Το τελευταίο μάλιστα παραμένει το μεγάλο "αγκάθι" ανάμεσα σε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του Π.Καμμένου να μην θέλουν ούτε να...συζητήσουν είσοδο του όρου "Μακεδονία" στην επερχόμενη συμφωνία. Απεναντίας στον ΣΥΡΙΖΑ ήδη ετοιμάζουν την "βιώσιμη συμφωνία" , σε μία ελληνική πρόταση που εμπεριέχει σε όλες της τις εκφάνσεις τον όρο "Μακεδονία"! (Δείτε ΕΔΩ)
    Επί της ουσίας, πρωταρχικός λόγος τις σημερινής συνεδρίασης της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ , και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών, ήταν να...συνετιστούν οι βουλευτές του κόμματος ούτως ώστε ο Πάνος Καμμένος να πάει στον Αλέξη Τσίπρα χωρίς κανένα απολύτως "ψήγμα" έντασης.
    Ούτως ή άλλως στους ΑΝΕΛ καλλιεργείται η εντύπωση πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία τυχόν συμφωνία για το Μακεδονικό που θα έρθει στη Βουλή, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει παράλληλα πως θα επέλθει ρήξη στην κυβέρνηση. 
    Από την άλλη , στην παράταξη του Αλέξη Τσίπρα "ποντάρουν" στην μεμονωμένη στήριξη από βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, πολλοί εκ των οποίων έχουν φανεί θετικοί σε μία "βιώσιμη πρόταση για τη Μακεδονία άνευ κομμάτων".
    Και έτσι όλοι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι (εκτός από την πλειοψηφία των Ελλήνων εννοείται) θα οδεύουν προς τις εκλογές του 2019, σε ενάμιση χρόνο από τώρα...
                                                                                                                                                                         

    Σχετική Ενημέρωση el gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

    Biden hikes US tariffs on Chinese imports (Ο Μπάιντεν αυξάνει τους δασμούς των ΗΠΑ σε κινεζικές εισαγωγές)

      Καθημερινή ενημέρωση Ο Μπάιντεν  αυξάνει απότομα τους δασμούς των ΗΠΑ  σε μια σειρά από κινεζικές εισαγωγές,  οι εκτοπισμένοι άμαχοι φεύγο...