Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ήταν ήσυχο παιδί»: Το προφίλ του 17χρονου Έλληνα μακελάρη του Τέξας

Ένας 17χρονος ελληνικής καταγωγής είναι ο «πρωταγωνιστής» ενός εκ των χειρότερων μακελειών που έχουν σημειωθεί ποτέ στην πολιτεία του ΤέξαςΟ Δημήτριος Παγουρτζής, που σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας έχει καταγωγή από τον νομό και πιο συγκριμένα από την περιοχή του Μουζακίου, φόρεσε σήμερα μια καμπαρντίνα, οπλίστηκε και κατευθύνθηκε προς το λύκειοΣάντα  Φε.

Διαβάστε επίσης

Εκεί, άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον 10 ανθρώπους -συμμαθητές του αλλά και εκπαιδευτικούς. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε και αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων, ένας εκ των οποίων αστυνομικός.
Οι πληροφορίες για το modus operandi του παραμένουν συγκεχυμένες.
Ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ακούστηκε ο συναγερμός της πυρασφάλειας και πως οι μαθητές βγήκαν έξω από τις αίθουσες. Άλλοι πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν μέσα στην αίθουσα καλλιτεχνικών.
Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο «γεννημένος δολοφόνος», όπως έγραφε το κοντομάνικο μπλουζάκι που είχε ανεβάσει στο προφίλ του στα κοινωνικά δίκτυα, φώναξε «έκπληξη» πριν στρέψει την κάννη του όπλου του κατά των συμμαθητών του.
Μέσα και γύρω από το σχολείο εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, χωρίς, ωστόσο, να έχει αποσαφηνιστεί ποιο ήταν το σχέδιο του 17χρονου.
Οι Αρχές συνέλαβαν και έναν 18χρονο ως πιθανό συνεργό του Παγουρτζή, ξεκαθαρίζοντας ότι πιθανώς να γνώριζε ή να είχε βοηθήσει τον μακελάρη αλλά δεν ήταν αυτός που τράβηξε τη σκανδάλη.
Ο ελληνικής καταγωγής  δράστης είχε στην κατοχή του ένα 38αρι ρεβόλβερ και μια επαναληπτική καραμπίνα. Και τα δύο όπλα ήταν του πατέρα του και είχαν αγοραστεί νόμιμα
«Δεν γνωρίζω εάν ο πατέρας του γνώριζε ότι είχε πάρει τα όπλα» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης της πολιτείας, Γκρέγκ Άμποτ.
180518150555 01 dimitrios pagourtzis exlarge 169
Πηγή: CNNi
Όπως αποκάλυψε ο κυβερνήτης της πολιτείας, ο 17χρονος σκόπευε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση αλλά τελικώς δείλιασε και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για ανθρωποκτονίες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο ο εισαγγελέας να ζητήσει τη θανατική ποινή. 

«Γεννημένος για να σκοτώνω…»

Αμερικανικά και βρετανικά δίκτυα αναπαράγουν φωτογραφίες από προφίλ στο Facebook, που φέρεται να ανήκει στον 17χρονο μακελάρη.
Ο Παγουρτζής είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες από μπλουζάκι με τη φράση Born to Kill (Γεννημένος για να σκοτώνω) ενώ σε άλλον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν φωτογραφίες του με ένα όπλο και ένα μαχαίρι.
Η σελίδα του στο Facebook έχει πλέον απενεργοποιηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post.
Στη σελίδα του έγραφε, επίσης, ότι μόλις ενηλικιωνόταν ήθελε να καταταγεί στους πεζοναύτες.
d73d4313 f714 4893 88ba d04920ce0db8
Η αμερικανική εφημερίδα USA ΤΟDAY γράφει πως ο Παγουρτζής αγαπούσε το αμερικανικό φούτμπολ και ήταν μέλος της ομάδας του σχολείου του. Ήταν, επίσης, μέλος της χορευτικής ομάδας της τοπικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Όπως μεταδίδει το CNNi, η μαθήτρια Ματέο Τουίλι γνώριζε τον Παγουρτζή και είχε κάποια κοινά μαθήματα μαζί του.
«Ήταν χαμηλών τόνων και φορούσε σχεδόν κάθε μέρα καμπαρντίνα…» είπε η ίδια.
Το κανάλι KPRC, που συνεργάζεται με το CNNi, φιλοξενεί δηλώσεις του Ντάστιν, επίσης μαθητή του σχολείου. «Είδα αυτό το παιδί να φοράει μια καμπαρντίνα και στρατιωτικές μπότες και με κοίταξε περίεργα…» είπε ο Ντάστιν, που ισχυρίζεται ότι είδε τον δράστη σε διάδρομο του σχολείου πριν ξεκινήσει το μακελειό. 
Μέχρι στιγμής, το κίνητρο που όπλισε το χέρι του έφηβου μακελάρη δεν έχει γίνει γνωστό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T4p0s6