Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τετ α τετ Τσακαλώτου - Λαγκάρντ στο Μπαλί για τις συντάξεις


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Τετ α τετ Τσακαλώτου - Λαγκάρντ στο Μπαλί για τις συντάξεις

© Φωτογραφία : The Council of the European Union / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Η επιδίωξη της κυβέρνησης για ακύρωση του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις, θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Οικονομικών με την διευθύντρια του ΔΝΤ στο Μπαλί.
Διαδοχικές συναντήσεις με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν και τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι επαφές θα γίνουν στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που διεξάγεται στο Μπαλί, σε μια περίοδο έντονης αναταραχής στις διεθνείς αγορές επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα των μεταρρυθμίσεων.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η επιδίωξη της κυβέρνησης για ακύρωση των προνομοθετημένων μειώσεων στις συντάξεις από το 2019, θέμα για το οποίο το ΔΝΤ δεν έχει μεταβάλλει τη θέση του, επιμένοντας στον διαρθρωτικό χαρακτήρα των περικοπών συνδέοντας μάλιστα τις αλλαγές στο ασφαλιστικό με τη γήρανση του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εκτός προεδρικής κούρσας ο Στ. Κασσελάκης; UPD

  EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ Εκτός προεδρικής κούρσας ο Στ. Κασσελάκης; UPD ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 12.10.24 20:50 Νίκος Παπαδημητρίου ...