Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Συνεδριάζει το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ


Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνεδριάζει το απόγευμα το ΚΥΣΕΑ

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε για αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30.
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να γίνει εκτενής συζήτηση και εκτίμηση για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης και συντονισμός ενεργειών, σε συνέχεια των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα του «Φιλελευθέρου», η Κυπριακή Δημοκρατία έχει σοβαρές ενδείξεις πως η Τουρκία έχει αρχίσει γεώτρηση με τον «Πορθητή» στην κυπριακή ΑΟΖ, στα δυτικά του νησιού. Οι ενδείξεις αφορούν τη μεταφορά τσιμέντου και λάσπης, υλικά που χρησιμοποιούνται για σκοπούς της γεώτρησης, προσθέτει. 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε ότι «παρακολουθούμε εδώ και αρκετές ημέρες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες. Αυτές τις ημέρες υπάρχουν πληροφορίες για μεταφορά υλικού και εξοπλισμού σχετικού με γεώτρηση. Δεν είμαστε όμως σε θέση να επιβεβαιώσουμε αυτές τις πληροφορίες».
Στο μεταξύ νωρίτερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ελληνικά στρατεύματα μεταφέρθηκαν εκτάκτως σε νήσους του Ανατολικού Αιγαίου.
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι το γεωτρύπανο «”Πορθητής” ξεκίνησε γεωτρήσεις στα δυτικά της Κύπρου». Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu τόνισε ότι και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας δεν θα πάει στη Μαύρη Θάλασσα αλλά «σε εκείνη την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...