Εξοπλιστική «κούρσα» στην Α.Μεσόγειο: Nέος στόλος πολεμικών πλοίων για το Ισραήλ & αγορά ρωσικών Bastion από την Αίγυπτο – Βίντεο
Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2019, 5:28 μμ
Μετά την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, το ισραηλινό υπουργείο άμυνας, έδωσε εντολή για αύξηση της παρουσίας του ΠΝ της χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογράφοντας συμφωνία με το τοπικό ναυπηγείο για το σχεδιασμό ενός νέου πολεμικού πλοίου κατηγορίας Reshef.
Τονίζουμε ότι η νέα Κορβέτα αυτής κατηγορίας θα διαθέτει πολλά εγχώρια συστήματα και ειδικά το κέντρο μάχης και όλα τα πυραυλικά συστήματα κατά πλοίων και αεροσκαφών θα είναι αποκλειστικά “προϊόντα” της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι εφοδιασμένο με Radar EL / M-2248 MFSTAR ενώ θα διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, κυβερνοάμυνας και συστήματα ανίχνευσης και επιτήρησης.
Εξοπλίζονται σαν «αστακοί» και οι Αιγύπτιοι αναμένοντας εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
Την προσεχή περίοδο επίσης, ο στρατός της Αιγύπτου αναμένεται να παραλάβει συστοιχίες ρωσικών παράκτιων πυραυλικών συστημάτων K-300P Bastion-P, εξοπλισμένες με πυραύλους Yakhont, «κλειδώνοντας» έτσι την Α.Μεσόγειο.
Πρόκειται για ένα παράκτιο αμυντικό πυραυλικό σύστημα που θα
τοποθετηθεί στις μεσογειακές ακτές της Αιγύπτου και θα διαθέτει
πυραύλους Oniks, τύπου cruise, οι οποίοι μπορούν να εξουδετερώνουν όλα
τα είδη των πολεμικών πλοίων του πλανήτη που θα κινούνται «εχθρικά» κατά
της Αιγύπτου.
Οι πύραυλοι Oniks διαθέτουν πυραυλοκινητήρα τζετ, ικανό να τους
επιταχύνει σε ταχύτητες 2 Mach, κάνοντάς τους δύσκολο να αναχαιτιστούν,
ανεβάζοντας παράλληλα την εμβέλειά τους μέχρι τα 600 χλμ.
Το όπλο εκτοξεύεται από εκτοξευτές επί τροχοφόρου οχήματος του παράκτιου αμυντικού συστήματος Bastion, «σβήνοντας» ότι κινείται σε απόσταση 600 χλμ στην Α.Μεσόγειο.
Το όπλο εκτοξεύεται από εκτοξευτές επί τροχοφόρου οχήματος του παράκτιου αμυντικού συστήματος Bastion, «σβήνοντας» ότι κινείται σε απόσταση 600 χλμ στην Α.Μεσόγειο.
Απότοκο αυτού του σχεδιασμού της Άγκυρας, είναι οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των θαλασσίων συνόρων, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο “ατυχήματος” στην περιοχή.
Ισραήλ, Ελλάδα, Αίγυπτος και Κύπρος, έχουν δημιουργήσει έναν αμυντικό άξονα, που θα καταστρέψει αργά ή γρήγορα τα “γαλάζια όνειρα” του Τούρκου προέδρου για υφαρπαγή θαλάσσιων περιοχών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου