Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Πάνω από 100.000 κρούσματα του κορονοϊού σε πάνω από 90 χώρες

Πάνω από 100.000 κρούσματα του κορονοϊού σε πάνω από 90 χώρες

AP Photo/Andrew Medichini

Πάνω από 100.000 κρούσματα του κορονοϊού σε πάνω από 90 χώρες


Παγκόσμια έξαρση του νέου κορονοϊού που συνεχίζει να εξαπλώνεται καθώς τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 102.180. ● Κλειστά σχολεία, απαγορεύσεις και ελλείψεις.
Συνολικά 92 χώρες έχουν πλέον πληγεί από την Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 3.500 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». 
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 28 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.070 θανάτους μέσα στη χώρα, καθώς και νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έξω από την επαρχία Χουμπέι, όπου ο ιός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά.
Πέρα από την ηπειρωτική Κίνα, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Νότια Κορέα με 6.767 κρούσματα, το Ιράν με 4.747, η Ιταλία με 4.636 και η Γαλλία με 653. Η Τεχεράνη μάλιστα κατέγραψε 1.234 νέα κρούσματα σε μία μόλις μέρες.
Χθες το Τόγκο, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Σερβία, το Βατικανό, η Σλοβακία, το Περού και το Μπουτάν ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα. Στην Αίγυπτο εντοπίστηκαν 12 κρούσματα μεταξύ του προσωπικού ενός κρουαζιερόπλοιου στον Νείλο.

Σε καραντίνα κρουαζιερόπλοιο ανοιχτά της Καλιφόρνια

Στις ΗΠΑ, ο ιός εντοπίστηκε σε 21 άτομα σε ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το Grand Princess ου παραμένει ανοιχτά της Καλιφόρνιας μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων σε ορισμένους από τους 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.
Αφού οργάνωσε τη μεγάλη ετήσια διάσκεψή του στην Ουάσινγκτον, το φιλοϊσραηλινό λόμπι AIPAC ανακοίνωσε χθες πως δύο από τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό.
Ενώ η αγωνία στις χρηματαγορές μεγαλώνει, ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε καθησυχαστικός, πεπεισμένος πως οι αγορές θα «ανακάμψουν». Κάλεσε την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ να χαμηλώσει τα επιτόκιά της για να τονώσει την οικονομία.

Εισαγόμενα πλέον τα κρούσματα στην Κίνα

Η αναπόφευκτη διάδοση περιορίστηκε εν μέρει στην Κίνα, στην επαρχία Χουμπέι, η οποία αποτελεί το κέντρο της επιδημίας, χάρη στο γεγονός ότι περίπου 56 εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν από τα τέλη Ιανουαρίου σε καραντίνα.
Εδώ και εβδομάδες οι νέες μολύνσεις εκεί μειώνονται. Τα 74 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι ο χαμηλότερος αριθμός μετά τα μέτρα καραντίνας που επιβλήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στην επαρχία αυτή, επισημαίνουν οι κινεζικές αρχές.
Ωστόσο στη Χουμπέι καταγράφηκαν 24 εισαγόμενα κρούσματα, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται φόβοι για νέα αύξηση των μολύνσεων στην Κίνα.
Η περιοχή μπορεί να ανοίξει και πάλι σύντομα, άφησε να εννοηθεί χθες, Παρασκευή, η κυβέρνηση, ενώ το κομμουνιστικό καθεστώς αποτελεί αντικείμενο ασυνήθιστης αμφισβήτησης, καθώς υπάρχει έλλειψη τροφίμων μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τεθεί σε περιορισμό.

Κλειστά σχολεία, απαγορεύσεις και ελλείψεις

Από την πλευρά τους, 13 χώρες έχουν κλείσει τα σχολικά ιδρύματα: 300 εκατομμύρια μαθητές στον κόσμο στερούνται εδώ και εβδομάδες το σχολείο.
Χώρες λαμβάνουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στο έδαφός τους ή επιβολής καραντίνας σε ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες που έχουν πληγεί. Τουλάχιστον 36 χώρες έχουν ήδη επιβάλει πλήρη απαγόρευση εισόδου σε πρόσωπα που φθάνουν από τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η Σεούλ, και 22 άλλες έχουν λάβει μέτρα καραντίνας. Η Ρωσία έκλεισε επίσης τα σύνορά της στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ιράν.
Στη Βηθλεέμ, την κύρια τουριστική πόλη στα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι αρχές εμπόδισαν την είσοδο και την έξοδο τουριστών μετά την ανακάλυψη 16 κρουσμάτων του κορονοϊού στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, όπου κηρύχθηκε κατάσταση επείγουσας υγειονομικής ανάγκης.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ο αριθμός των τουριστών στον κόσμο αναμένεται να μειωθεί κατά 1% έως 3% το 2020, κάτι που σημαίνει απώλεια «30 έως 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Στον κόσμο, οι πληθυσμοί ορμούν στις μάσκες προστασίας, τα απολυμαντικά, τα γάντια και τις στολές προστασίας. Για να εγγυηθούν ότι οι προμήθειες είναι επαρκείς, πολλά κράτη απαγόρευσαν τις εξαγωγές ιατρικού υλικού.
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυνε έκκληση για «αλληλεγγύη», όμως οι χώρες που έλαβαν τέτοιες αποφάσεις υπεραμύνθηκαν της επιλογής τους. Η Ιταλία, η οποία δεν παράγει μάσκες, θα λάβει σε δύο ημέρες 800.000 από τη Νότια Αφρική, όμως έχει ανάγκη μια δεκαριά εκατομμύρια ακόμη για να αντιμετωπίσει την κατάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μόλις Τώρα: Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες περικυκλώνονται σε 3 διαφορετικ...

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δεν διευκρίνισε πού ακριβώς βρίσκονταν το ουκρανικό οχυρό που κατέλαβε σήμερα ο ρωσικός στρατός. Περικυκλώνονται ...