Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Σε καραντίνα κρουζαριερόπλοιο με 2.000 επιβάτες - Κατευθύνεται στην Κέρκυρα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (708)
 0  0  0
Βρείτε μας
Κρουαζιερόπλοιο, το οποίο κατευθύνεται προς την Κέρκυρα, φέρεται να έχει τεθεί σε καραντίνα, καθώς επιβάτης διαγνώστηκε με τον νέο κορονοϊό.
Σε καραντίνα φέρεται να έχει τεθεί το κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera», στο οποίο εκτιμάται ότι εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού ανάμεσα στους επιβάτες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Mirror», στο πλοίο επιβαίνουν τουλάχιστον 2.000 άτομα, στα οποία δεν επιτρέπεται η αποβίβαση.
Κι αυτό, διότι ένας από τους επιβάτες νοσεί από τον νέο κορονοϊό Covid-2010. Επρόκειτο για έναν άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας και διαγνώστηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό.
Ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε άμεσα όλους τους επιβάτες, από τους οποίους ζήτησε να αυτοπεριοριστούν στις καμπίνες τους, προκειμένου να αποφευχθεί μία περαιτέρω μετάδοση του ιού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο, τις προηγούμενες ημέρες, είχε προσλιμενιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Ρόδο και τον Πειραιά. Αυτή τη στιγμή, πλέει στα ανατολικά της Πελοποννήσου, με τελικό προορισμό την Κέρκυρα.  
«Πρέπει να σας ενημερώσω ότι ένας από τους προηγούμενους επιβάτες, ο οποίος ήταν στο κρουαζιερόπλοιο την προηγούμενη εβδομάδα, διαγνώστηκε με τον Covid-2019» ανέφερε το μήνυμα του καπετάνιου.
Πρόκειται για έναν άνδρα, αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος αποβιβάστηκε στις 28 Φεβρουαρίου στο λιμάνι της Γένοβας. Στη συνέχεια, μετέβη στην Αυστρία.
«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ύπαρξης κρούσματος εντός του πλοίου»
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν την ύπαρξη και ένατου κρούσματος κορονοϊού. Πρόκειται για έναν 66χρονο άνδρα από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Διαψεύδει το υπουργείο Ναυτιλίας

Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας διέψευσε όλα τα παραπάνω, επικαλούμενη επικοινωνία με τη διοίκηση της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
«Σε επαφή που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...