Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Έξι οι νεκροί και 377 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γαλλία

ΕΥΡΩΠΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (745)
 0  0  0
Βρείτε μας
Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία από τον κορονοϊό αυξάνοντας, έτσι, τον αριθμό των νεκρών στους έξι σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Οι αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν δύο νέους θανάτους από τον κορονοϊό COVID-19 την Πέμπτη (05/03) και έτσι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε έξι.
Επίσης, οι αρμόδιες αρχές επιβεβαιώσαν 92 νέα κρούσματα του κορονοϊού, με τα συνολικά κρούσματα στη χώρα να φτάνουν πλέον τα 377.

Τι πρέπει να κάνουμε αν θεωρούμε ότι έχουμε ύποπτα συμπτώματα

Αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να πράξει κάποιος, ο οποίος θεωρεί ότι φέρει συμπτώματα ύποπτα για κορονοϊό, έδωσε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας και διευθυντής του London School of Economics Health, Ηλίας Μόσιαλος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο έγκριτος επιστήμονας έδωσε τις εξής οδηγίες:
  • Δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός. Ο κορονοϊός δεν είναι πιο βαρύς και πιο δύσκολος από την εποχική γρίπη. Άλλωστε, η θνησιμότητά του είναι πολύ μικρή.
  • Δεν θα πρέπει να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο, αν έχουμε απλά συμπτώματα. Δεν κάνουμε κάτι, μένουμε σπίτι, σε αυτοπεριορισμό.
  • Ενημερώνουμε τα μέλη της οικογένειάς μας και κρατάμε μία απόσταση απ’ αυτά.
Καθώς και:
  • Στο νοσοκομείο πάμε, μόνο μετά από οδηγίες του γιατρού ή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)
  • Δεν χρησιμοποιούμε τα μετρό, λεωφορεία ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Αν χρειαστεί να πάμε σε κάποιο νοσοκομείο, πάμε εκεί που θα μας υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ)
  • Πλένουμε τακτικότητα τα χέρια μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κι άλλοι διαφωνούντες στη Ν.Δ.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Από τις διαμαρτυρίες αγροτών και πλημμυροπαθών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλία για την ανα...