Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Παρέμβαση του ΕΣΡ για ψευδές ρεπορτάζ του Alpha - Έδειχνε επεισόδια του 2015 ως σημερινά

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (14)
Βρείτε μας
Το ΕΣΡ άνοιξε φάκελο για ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha». Αφορά ψευδείς εικόνες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».
Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκάλεσαν καταγγελίες τηλεθεατών για πρόσφατο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha».
Πρόκειται για βίντεο, το οποίο προβλήθηκε την 1η Μαρτίου του 2020 (σ.σ. Σάββατο) στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».
Στρατιώτες στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / ACHILLEAS CHIRAS
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στο επίμαχο ρεπορτάζ προβάλλονταν εικόνες, οι οποίες είχαν λάβει χώρα το 2015 και όχι το 2020.
Ειδικότερα, το βίντεο αφορούσε επεισόδια του 2015 στα σύνορα Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον παρουσιαστή της εκπομπής ως συμβάντα της 1ης Μαρτίου του 2020στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020).
Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...