Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Ουρές στα σούπερ μάρκετ όλης της Ελλάδας - Εικόνες με άδεια ράφια


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (1348)
 0  0  0
Βρείτε μας
Από το πρωί, οι καταναλωτές σπεύδουν στα σούπερ - μάρκετ για να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Ουρές δεκάδων ανθρώπων, άδεια ράφια.
Σκηνές πανικού επικρατούν από το πρωί στα σούπερ – μάρκετ όλης της Ελλάδας, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα προϊόντα, εν μέσω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.
Σε πολλές περιπτώσεις καταγράφονται ουρές δεκάδων ανθρώπων, ενώ τα καρότσια των περισσότερων είναι γεμάτα από διάφορα προϊόντα άμεσης ανάγκης.
Κόσμος έξω από σούπερ μάρκετ, Αθήνα 14 Μαρτίου 2020
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : GEORGE VITSARAS / SOOC
Κόσμος έξω από σούπερ μάρκετ, Αθήνα 14 Μαρτίου 2020
Την ίδια ώρα, δεν λείπουν και οι εικόνες με άδεια ράφια, ιδίως όσον αφορά τα απολυμαντικά, τα χαρτιά υγείας και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνωστισμός στα σούπερ - μάρκετ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στη σύσκεψη που διενεργήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, αποφασίστηκε οι διοικήσεις να τοποθετήσουν έναν άνθρωπο στην πόρτα των καταστημάτων, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την αποφυγή του συνωστισμού.

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ – μάρκετ

Τα σούπερ - μάρκετ είναι ανοιχτά από τις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 8.00 το βράδυ. Αύριο, Κυριακή, ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά
Υπενθυμίζεται ότι τα σούπερ - μάρκετ δεν εμπίπτουν στις κατηγορίες των καταστημάτων που έχουν βάλει «λουκέτο», στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Δεν υπάρχουν ελλείψεις στην αγορά

«Καμία έλλειψη δεν θα υπάρξει στην αγορά έως το τέλος Απριλίου. Για τη συνέχεια κανείς δεν μπορεί κάνει προβλέψεις», επισημαίνει - στο μεταξύ - στο Sputnik, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.
«Η ελληνική αγορά είναι πλήρως εφοδιασμένη με ταχυκίνητα αγαθά. Υπάρχει μια αύξηση της κατανάλωσης σε όλα τα προϊόντα κατά 36% στα σούπερ μάρκετ, από τις 26 Φεβρουαρίου. Εκτιμώ ότι αυτό θα διαρκέσει για 15 μέρες ακόμα».
Όπως εξηγεί, αυτό προκύπτει από αντίστοιχες περιόδους, όπως το 2015 αλλά και νωρίτερα, όπου παρατηρήθηκε μια εκτόξευση και μια πτώση.
«Στα σούπερ μάρκετ έχουν αυξήσει τις παραγγελίες τους στην κεντρική αγορά, δηλαδή στο χονδρεμπόριο, κατά ένα ποσοστό 30% ,για να μην υπάρχουν ελλείψεις στα ράφια. Όλα τα καταστήματα τροφίμων έχουν ενισχύσει τις παραγγελίες τους. Δεν υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχει διαθεσιμότητα».

Τρεις νεκροί, 190 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 190, καθώς στη λίστα των ασθενών προστέθηκαν την Παρασκευή ακόμη 73 άτομα.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε το πρωί του Σαββάτου σε τρεις, καθώς κατέληξε ένας 67χρονος άνδρας από τη Ζάκυνθο.
Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει γνωστός και ο θάνατος ενός 90χρονου, ο οποίο νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...