Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης: Μετανάστες συγκρούστηκαν με ΜΑΤ


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Επεισόδια προκλήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν πρόσφυγες και μετανάστες από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».
Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι, όταν εκατοντάδες αιτούντες άσυλο συγκεντρώθηκαν στην πύλη εισόδου του λιμανιού.
Στο σημείο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να προκληθούν αψιμαχίες μεταξύ μεταναστών και ανδρών των ΜΑΤ.
Η ένταση αποκαταστάθηκε μετά από αρκετή ώρα, χάρη στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και την απώθηση του συγκεντρωμένου πλήθους.
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι περιμένουν οι περίπου 500 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο νησί και δεν μπορούν να μεταφερθούν στο ΚΥΤ λέσβου, λόγω των μπλόκων των κατοίκων.
Η παραπάνω ομάδα αιτούντων άσυλο θα επιβιβαστεί στο αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να μεταφερθεί στην Αττική. Αφού απογραφούν, θα διανεμηθούν σε κλειστές δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα.
Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDdCVQ