Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Νύχτα έντασης στον Έβρο: Επεισόδια και χημικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (91)
 0  0  0
Βρείτε μας
Χιλιάδες μετανάστες παραμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο. Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χτες, Σάββατο, κλιμακώθηκε για ακόμη μια μέρα η ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες μετανάστες, με στόχο να διέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ισχυρές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ελληνική Στρατού παραμένουν επί ποδός, φυλάσσοντας την ελληνική πλευρά των συνόρων και αποτρέποντας τις μεταναστευτικές διελεύσεις.
Από το πρωί του Σαββάτου, το κλίμα στον Έβρο ήταν τεταμένο, καθώς τα δακρυγόνα έπεφταν «βροχή» από τα τουρκικά προς τα ελληνικά εδάφη, ενώ επίσης, δημιουργήθηκαν και εστίες φωτιάς κοντά στον φράχτη με σκοπό να δημιουργηθούν «ανοίγματα», ώστε να περάσουν οι μετανάστες.
Το περιστατικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ.
Πρόκειται όχημα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019.
Μάλιστα, η χρηματοδότηση τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.
Τέλος, συνολική αποτίμηση της κατάστασης στον Έβρο και τα νησιά έγινε κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου χτες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, του στρατού και του λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα και συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

12 συλλήψεις και 1.401 αποτροπές εισόδου στη χώρα τις τελευταίες ώρες

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, στην περιοχή του Έβρου, έχουν γίνει 1.401 αποτυχημένες απόπειρες εισόδου στη χώρα, μαζί με 12 συλλήψεις.
Αναλυτικότερα, τις 24 ώρες στην περιοχή του Έβρου:
  • Έγιναν 12 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι πέντε υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Αφγανιστάν, ένα άτομο από τη Σενεγάλη, ένα άτομο από την Γκάμπια, ένας υπήκοος Μαλί, ένα πρόσωπο από τη Νιγηρία, ένα προερχόμενο από το Ιράκ κι ένα άτομο από την Τουρκία
  • Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.401 περιπτώσεις
    Ακόμη, όπως επισημαίνουν οι πηγές της κυβέρνησης, το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, έγινε ρίψη μεγάλης ποσότητας δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες.
Στις ρίψεις συμμετείχαν φανερά τουρκικά σώματα ασφαλείας και έγινε προσπάθεια τα χημικά -με τη βοήθεια του ανέμου- να φτάσουν στις ελληνικές συνοριακές θέσεις, όπως επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...