Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Παγκόσμια μάχη για την ανάσχεση του κορονοϊού

Παγκόσμια μάχη για την ανάσχεση του κορονοϊού

Παγκόσμια μάχη για την ανάσχεση του κορονοϊού


►Κλιμακώνεται η αναστάτωση για τον νέο κορονοϊό  Covid-19
►Αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την επέλαση του ιού
►Δεκάδες νέοι θάνατοι στην Κίνα
►Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Καλιφόρνια
Δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα και στη χώρα μας και μέτρα εκτάκτου ανάγκης σε πολλές περιοχές
⇒Δείτε ΕΔΩ την πορεία εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού και στη Σλοβενία

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού ανακοίνωσε η Σλοβενία. Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας.
Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης εξειδικευμένου νοσοκομείου της Λιουμπλιάνα και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) προχωρά στον εντοπισμό των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.
Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Κεντρικά σημεία της σημερινής ημέρας

  • Ξεπέρασε τους 3.000 ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα: 3.012 οι θάνατοι συνολικά στη χώρα σε 80.409 κρούσματα
     
  • Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Καλιφόρνια: 53 κρούσματα και ένας θάνατος μέχρι στιγμής
     
  • «Κράτος κλειστόν» στην Ιταλία: Χωρίς σχολεία και πανεπιστήμια μέχρι τις 15 Μαρτίου. Όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
     
  • Η Αυστραλία προειδοποιεί για μεγάλη καταστροφή: Η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια σύμφωνα με τα οποία ενδέχεται να μολυνθούν εκατομμύρια πολίτες από τον ιό.
     
  • Αυξάνονται τα περιστατικά στη Μ. Βρετανία: Στα 87 τα κρούσματα στη χώρα.

Καταγγελία Αμερικανού γερουσιαστή προς την Amazon για αισχροκέρδια

Η Amazon.com Inc θα πρέπει να ελέγξει την πολιτική τιμολόγησης τρίτων πλευρών για είδη όπως το απολυμαντικό χεριών Purell, καθώς οι πολίτες στις ΗΠΑ προσπαθούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με μία επιστολή που έστειλε προς την Amazon ο Γερουσιαστής Έντουαρντ Μάρκι.
Ένα κουτί με μικρά μπουκαλάκια Purell πωλείται συνήθως έναντι 10 δολαρίων, ενώ καταγράφηκε προς πώληση στην τιμή των 400 δολαρίων, ενώ ένας πωλητής τρίτης πλευράς το διέθεσε προς πώληση έναντι 600 δολαρίων, το απόγευμα της Τετάρτης.
Από την άλλη μεριά, η τιμή στην Amazon για ένα μεγάλο μπουκάλι ήταν στα 8,25 δολάρια.

Νέα έρευνα για τους τρόπους καθαρισμού 

Έκθεση που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα έδειξε ότι οι ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό μολύνουν σε μεγάλο βαθμό το δωμάτιο όπου βρίσκονται και την τουαλέτα τους και υπογραμμίζει την ανάγκη να καθαρίζονται τακτικά οι επιφάνειες, όπως οι λεκάνες και οι νιπτήρες.
Ο ιός SARS-CoV-2 δεν μπορεί να επιβιώσει μετά τον καθαρισμό των επιφανειών που έχουν μολυνθεί με κάποιο κοινό απολυμαντικό δύο φορές την ημέρα, κατάληξε η ίδια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA.
Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών της Σιγκαπούρης και των DSO National Laboratories, πραγματοποιήθηκε μετά την εξάπλωση του νέου κοροναϊού σε κάποια κινεζικά νοσοκομεία. Αυτό ώθησε τους επιστήμονες να υποθέσουν ότι πέρα από τον βήχα, η μόλυνση του περιβάλλοντα χώρου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξάπλωση της ασθένειας.

Ιράν: απαγόρευση εσωτερικών μετακινήσεων μετά τους 107 νεκρούς

Οι νεκροί του κορονοϊού στο Ιράν έφτασαν τους 107 και τα κρούσματα τα 3.515, με αποτέλεσμα οι αρχές να ανακοινώσουν την απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ μεγάλων πόλεων της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σαΐντ Ναμάκι, σημεία ελέγχου θα δημιουργηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ώστε να αποφευχθεί η επέκταση της επιδημίας, καθώς πλέον το Ιράν είναι η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς εκτός από την Κίνα.
Πυροσβέστες απολυμαίνουν πεζοδρόμια στην Τεχεράνη
AP Photo/Vahid Salemi
Άλλα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν είναι το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του ιρανικού έτους, στις 20 Μαρτίου. Επίσης ακυρώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ιρανική πρωτοχρονιά.
Ο υπουργός Υγείας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στην εφαρμογή των μέτρων προσωπικής υγιεινής, ενώ κάλεσε τους πολίτες, ακόμη και στα πρατήρια καυσίμων, να μην βγαίνουν από τα οχήματα και να αφήνουν τους υπαλλήλους να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ.

Αναστέλλεται για δύο εβδομάδες η λειτουργία του Παιδικού Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ανεστάλη για δύο εβδομάδες η λειτουργία του Παιδικού Πανεπιστημίου της Περιφέρειας Αττικής, για προληπτικούς λόγους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον ιό του κοροναϊού.
Ειδικότερα δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στο Παιδικό Πανεπιστήμιο το ερχόμενο Σάββατο 7 Μαρτίου καθώς και το επόμενο Σάββατο 14 Μαρτίου.
Με αφορμή την αναστολή των μαθημάτων ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων «..Είμαστε υποχρεωμένοι να αναστείλουμε για προληπτικούς λόγους τη λειτουργία του Παιδικού Πανεπιστημίου, συμβάλλοντας και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος έξαρσης του κοροναϊού. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά, μόλις διασφαλίσουμε ότι δεν συντρέχει ο παραμικρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

Εκτός σχολείου περισσότεροι από 290 εκατ. μαθητές

Σχεδόν 300 εκατομμύρια είναι οι μαθητές σε όλο τον κόσμο που δεν πηγαίνουν στα σχολεία τους εξαιτίας του κορονοϊού, με την Ιταλία να είναι η τελευταία χώρα που κλείνει τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο.
 

Κικίλιας: Να αναλογιστούν ορισμένοι τις ευθύνες τους

Δηλώσεις έξω από το Γενικό Κρατικό έκανε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, μιλώντας για συμπεριφορές ατομικής ευθύνης που δε συνάδουν με τις οδηγίες των ειδικών και τις αποφάσεις που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση και μπορεί να αποβούν μοιραίες.
«Με αφορμή αυτά που έγιναν από κάποιους στα καρναβάλια και την εν γένει συμπεριφορά τους ας αναλογιστούν ξανά. Πρέπει να φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Να τηρήσουμε τους κανόνες και τις οδηγίες που μας δίνουν αυτοί οι οποίοι έχουν χειριστεί την κατάσταση κι άλλες τέτοιες κρίσεις, να έχουμε εμπιστοσύνη, αλλά όχι εφησυχασμός».

Έκλεισε και η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ

Η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ θα κλείσει για «προληπτικούς λόγους», έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων του νέου ιού Covid-19 στον τομέα αυτόν της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης , ανακοίνωσε εκκλησιαστικός αξιωματούχος.
«Σεβόμαστε την απόφαση των αρχών διότι η ασφάλεια έχει προτεραιότητα», δήλωσε ο αξιωματούχος , αφού ο παλαιστίνιος υπουργός Υγείας κάλεσε τις εκκλησίες και τα τεμένη, μεταξύ άλλων, να κλείσουν για τον φόβο διάδοσης του νέου ιού τύπου κορώνα. «Αν δεν γίνει σήμερα (το κλείσιμο), θα γίνει αύριο», πρόσθεσε ο εκκλησιαστικός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.
Ο πρώτος συναγερμός είχε σημάνει στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη στις 22 Φεβρουαρίου, χωρίς να ακολουθήσει λήψη δραστικών μέτρων, όταν οι ισραηλινές και οι παλαιστινιακές αρχές προσπάθησαν να ελέγξουν το κύμα φόβου για πιθανό ξέσπασμα του ιού Covid-19 μετά τις πληροφορίες ότι προσκυνητές από την Νότια Κορέα που πραγματοποίησαν ταξίδι στους Αγίους Τόπους διαγνώσθηκαν αργότερα ως φορείς του ιού.
Τουλάχιστον δεκαοκτώ τουρίστες, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά την επιστροφή τους στην Νότια Κορέα, είχαν επισκεφθεί ορισμένους από τους πιο πολυσύχναστους τόπους, όπως ο Ναός του Παναγίου Τάφου στην παλιά Ιερουσαλήμ και η Σπηλιά των Πατριαρχών στην Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Δε θα προσμετρώνται οι απουσίες για μαθητές που επέστρεψαν από μέρη με Covid-19

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, θα καταχωρίζονται αλλά δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες 14 ημερών για μαθητές που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές από τον κορονοϊό, αρχής γενομένης από την ημερομηνία επιστροφής και εφόσον προσκομίσουν άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα.
EUROKINISSI
Η υπουργική απόφαση συγκεκριμένα αναφέρει: «Για τους/τις μαθητές/τριες που επέστρεψαν από πληττόμενες περιοχές με SARS-CoV-2, όπως αυτές αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, όπως επικαιροποιείται κάθε φορά, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται απουσίες δεκατεσσάρων (14) ημερών, από την ημερομηνία επιστροφής τους, εφόσον προσκομίσουν στη σχολική μονάδα άμεσα τα σχετικά ταξιδιωτικά έγγραφα».

Πρώτος νεκρός στην Ελβετία, τρεις νεκροί μέσα σε μια μέρα στο Ιράκ

Η Ελβετία κατέγραψε σήμερα τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Μια 74χρονη γυναίκα στη δυτική Ελβετία απεβίωσε αφού προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.
Η γυναίκα νοσηλευόταν από την Τρίτη στον καντόνι Βο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ήταν ασθενής υψηλού κινδύνου καθώς έπασχε από χρόνια νόσο, πρόσθεσαν οι αρχές.
Εξάλλου στο Ιράκ καταγράφηκαν χθες, Τετάρτη, τρεις θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, οι πρώτοι στη χώρα αυτή, γειτονική του Ιράν, στο οποίο η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους.
Η Βαγδάτη έχει ανακοινώσει 35 κρούσματα, όμως είναι η πρώτη φορά που η επιδημία της Covid-19 ευθύνεται για νεκρούς σ' αυτή τη χώρα των 40 εκατομμυρίων κατοίκων που πλήττεται από χρόνια έλλειψη γιατρών, φαρμάκων και νοσοκομείων.
Το Ιράκ ακύρωσε τις αυριανές προσευχές της Παρασκευής στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον κορονοϊό

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης και των μέτρων που έχουν ληφθεί. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να επισημανθεί με κάθε τρόπο και σε όλους τους χώρους, πέραν της αποφασιστικότητας της πολιτείας να λειτουργήσει προληπτικά, η ατομική ευθύνη των πολιτών να τηρούν τα μέτρα υγιεινής. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συνεχιστεί η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή. Ζήτησε επίσης να εξεταστεί αν και ποιες περαιτέρω ενέργειες χρειάζονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, όπως προβλέπεται και στην πρόσφατη ΠΝΠ. Επίσης, θα συνεχιστεί η ενημερωτική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες προκειμένου να τηρούν τα προληπτικά μέτρα.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει τα ακόλουθα πέντε άρθρα:
  1. Το πρώτο άρθρο αφορά στα μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου.  
  2. Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. 
  3. Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα  στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων. 
  4. Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. 
  5. -ο πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών πρόσληψης ιατρικού, νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού, για την αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας.

Δεν υπάρχουν σκέψεις για αναβολή της Ολυμπιάδας του Τόκιο

«Η ακύρωση ή η καθυστέρηση των Αγώνων θα ήταν απαράδεκτη για τους αθλητές» ανέφερε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση παραμένει δεσμευμένη στην ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα
Οι αγώνες κανονικά θα αρχίσουν σε πέντε μήνες, την 24η Ιουλίου — την ώρα που η επιδημία του κοροναϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε νέες επαρχίες της χώρας.
Την ίδια ώρα εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Απριλίου, αναβάλλεται λόγω της επιδημίας.

Επικοινωνία Κικίλια με τον Γερμανό ομόλογό του

Στη σημασία μεγαλύτερου συντονισμού και επικοινωνίας μεταξύ των Αρχών των κρατών-μελών για το ζήτημα του κοροναϊού συμφώνησαν χθες το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Γερμανός ομόλογός του Γενς Σπαν (Jens Spahn) σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Η επικοινωνία, όπως επισημαίνεται, έγινε με αφορμή το δεύτερο έκτακτο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, την Παρασκευή. Σε αυτή την κατεύθυνση, όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Υγείας, ήταν και η πρόταση που κατέθεσε στο πρώτο έκτακτο συμβούλιο ο κ.Κικίλιας, για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας για την επιστημονική εποπτεία κρουσμάτων της νόσου COVID-19.

Πρώτο κρούσμα και για τη Βοσνία

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού επιβεβαίωσαν και οι αρχές της Βοσνίας, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας.
Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για τον ασθενή που βρίσκεται στη Σερβική Δημοκρατία, σύμφωνα με το RTRS. Το περιφερειακό υπουργείο Υγείας θα παραχωρήσει συνέντευξή Τύπου στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Ο χάρτης της παγκόσμιας εξάπλωσης του ιού

Δείτε ΕΔΩ τον παγκόσμιο χάρτη εξάπλωσης του ιού

31 νέοι θάνατοι στην Κίνα – Στους 35 οι νεκροί στη Νότια Κορέα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 139 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό, από 119 μία ημέρα νωρίτερα, και 31 νέοι θάνατοι.
Όλοι οι νέοι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης· στην μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσά της, υπέκυψαν 23 ασθενείς. Ο συνολικός απολογισμός της επιδημίας ανήλθε σε 3.012 νεκρούς.
Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανήλθε σε 80.409 στην ηπειρωτική Κίνα αφότου εμφανίστηκε στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.
Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέγραψαν 438 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό στη χώρα, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.766.
Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), καταγράφηκαν επίσης τρεις νέοι θάνατοι.
Οι ασθενείς που έχουν υποκύψει στην επιδημία της ασθένειας COVID-19, την οποία προκαλεί ο SARS-CoV-2, κοροναϊός που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα, αυξήθηκαν έτσι σε 35 στη Νότια Κορέα. Η ασιατική χώρα αυτή συγκαταλέγεται σε εκείνες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση δημόσιας υγείας που συνεχίζει να προκαλεί η συνεχιζόμενη εξάπλωση της επιδημίας.
 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Καλιφόρνια

Σε «κόκκινο» συναγερμό έθεσε ο κυβερνήτης την αμερικανική πολιτεία, κηρύσσοντάς της τη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Νωρίτερα Καλιφορνέζοι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο σε αυτή την πολιτεία ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανθρώπου μεγάλης ηλικίας με επιβαρυμένη υγεία, αρκετές υποκείμενες παθήσεις.
Ο απολογισμός της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ ανήλθε χθες σε 11 νεκρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...