Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Η Ιταλία στο «κόκκινο» - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως

Η Ιταλία στο «κόκκινο» - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως

Η Ιταλία στο «κόκκινο» - Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων παγκοσμίως


«Κόκκινη ζώνη» η μισή Ιταλία λόγω της εξάπλωσης του Covid-19. Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες, πάνω από 107.000 παγκοσμίως. Ξεπέρασαν τους 3.600 οι νεκροί.
►Χαοτική κατάσταση στην Ιταλία με την κυβέρνηση να σχεδιάζει να βάλει σε καραντίνα περισσότερους από 16 εκατομμύρια ανθρώπους στον Βορρά. Η διαρροή των πληροφοριών αυτών δημιούργησε ορδές χιλιάδων που προσπάθησαν να καταφύγουν στις νότιες περιοχές της χώρας. 
►Ολόκληρη η Λομβαρδία και άλλες 14 περιφέρειες στις βόρειες περιοχές έχουν αποκλειστεί μέχρι τις 3 Απριλίου με τους νεκρούς στη χώρα να έχουν φτάσει τους 233 και τα κρούσματα στις 5.883.
►Περαιτέρω ενδείξεις οικονομικής ζημιάς λόγω του κορονοϊού 
►Στην Ελλάδα συνολικά 73 είναι τα κρούσματα του Covid-19. Σε σειρά προληπτικών μέτρων προχώρησε σήμερα η Αθήνα. Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων.
►Αύξηση των θυμάτων σε αρκετές χώρες εντός της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, και η Γαλλία, αλλά και εκτός, όπως το Ιράν όπου η Iran Air σταμάτησε τις πτήσεις προς τη Γηραιά Ήπειρο. Ανάμεσα σε άλλες χώρες που επιβεβαιώνουν την αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων είναι η Ισπανία, όπου τα περιστατικά έφτασαν τα 589 με τους νεκρούς να είναι 17.
►Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας επιμένει πως η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει και να αντιμετωπίσει την απειλή του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 αυξήθηκαν από 209 σε 273
►Αύξηση νεκρών και στις ΗΠΑ, κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο. 
►Πρώτος θάνατος στην Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, ενώ τα πρώτα κρούσματα κατέγραψα Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Καμπότζη, Μπανγκλαντές, Παραγουάη, Μαλδίβες, Μολδαβία και η γειτονική Βουλγαρία.
►Ακυρώνονται ή αναστέλλονται αθλητικά γεγονότα σε όλο τον κόσμο. 
►«Ιταλικά μέτρα» και σε άλλα κράτη προανήγγειλε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Αναστολή πτήσεων από το αεροδρόμιο του Μιλάνου

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο.

Θα υιοθετήσουν και άλλες χώρες τα μέτρα της Ιταλίας

Ο Σεμπάστιαν Κούρτς προαναγγέλλει σκληρούς περιορισμούς στην Αυστρία και σε άλλες χώρες, δηλώνοντας πως το ιταλικό παράδειγμα θα υιοθετηθεί και από άλλα κράτη.

Εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές

Μεγάλη ένταση επικράτησε σε σωφρονιστικά καταστήματα στις περιοχές του Φροζινόνε, Φότζια και Μόντενα λόγω της ανησυχίας των κρατουμένων για εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού.
Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.
AP Photo
Ένταση επικράτησε και στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.
Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κοροναϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Δεύτερο κρούσμα στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επιβεβαιώθηκε το δεύτερο κρούσμα κορονοϊού στο Συμβούλιο της Ε.Ε., ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στο Βέλγιο έφτασε τα 200.
Την Παρασκευή 46 υπάλληλοι του Συμβουλίου ενημερώθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και να παρακολουθήσουν την υγεία τους, σύμφωνα με ένα email που εστάλη και περιήλθε στην κατοχή του Reuters.
Το email εστάλη την Παρασκευή από τον Γουίλιαμ Σάπκοτ, τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης οργανωτικής ανάπτυξης και υπηρεσιών του Συμβουλίου, και ανέφερε ότι ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρακολουθήσει μια συνάντηση των πρεσβευτών των 27 χωρών μελών στις 2 Μαρτίου, βρέθηκε θετικός στον ιό.
Όλοι οι χώροι στους οποίους είχε πάει σφραγίστηκαν και απολυμάνθηκαν.
Το Συμβούλιο, το οποίο φιλοξενεί συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών και διασκέψεις της ΕΕ, απασχολεί περίπου 3.000 υπαλλήλους.
Όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις, ανάμεσά τους και οι συνομιλίες των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ στις 12 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κανονικά και «δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για περιορισμό των προγραμματισμένων συναντήσεων», ανέφερε το email.

Σε απομόνωση και η Σαρδηνία

Νέο διάταγμα εξέδωσε ο κυβερνήτης της Σαρδηνίας, Κρίστιαν Σολίνας, επιβάλλοντας σειρά απαγορεύσεων και έκτακτων μέτρων για όσους φθάνουν στο νησί από τις επίμαχες περιοχής της Βόρειας Ιταλίας.

Κυριακάτικο κήρυγμα μέσω… Internet

«Εγκλωβισμένος» δηλώνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εκφώνησε, σήμερα, το κυριακάτικο κήρυγμά του όχι δια ζώσης, αλλά μέσω Internet μέσα από το Βατικανό.
Ωστόσο εμφανίστηκε για λίγο μόνο στο παράθυρο και κούνησε το χέρι του στους εκατοντάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην τεράστια πλατεία του Αγίου Πέτρου, που συνήθως συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες.
AP PHOTO
Οι περισσότεροι πιστοί βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας μεταξύ τους παρακολουθώντας το κήρυγμα του πάπα από τέσσερις γιγαντοθόνες.
«Είναι λίγο περίεργο το σημερινό κήρυγμα με τον πάπα κλεισμένο στην βιβλιοθήκη, αλλά σας βλέπω και είμαι κοντά σας», είπε.
«Βρίσκομαι με την προσευχή μου κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν εξαιτίας της παρούσας επιδημίας του κοροναϊού αλλά και σε εκείνους που τους φροντίζουν», είπε.
Ο ποντίφικας ενθάρρυνε τους πιστούς «να ζήσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή με την δύναμη της πίστης, την πεποίθηση της ελπίδας και τον ζήλο της φιλανθρωπίας"» Στη συνέχεια το παράθυρο άνοιξε και κούνησε το χέρι του για λίγο χωρίς να μιλήσει.
Πηγή του Βατικανού είπε ότι από αύριο τα μουσεία του, τα οποία κάθε χρόνο συγκεντρώνουν έξι εκατομμύρια επισκέπτες, θα είναι κλειστά.

Η ΕΚΤ καλεί το προσωπικό της να εργαστεί αύριο από το σπίτι

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάλεσε σήμερα τους περισσότερους από τους 3.500 υπαλλήλους της να εργαστούν αύριο από το σπίτι τους για να δοκιμάσει πώς μπορεί να διαχειριστεί ένα πιθανό κλείσιμο των γραφείων της εξαιτίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.
Η ΕΚΤ ακύρωσε τις περισσότερες από τις δημόσιες εκδηλώσεις της αλλά, όπως ανακοίνωσε, η προγραμματισμένη για την προσεχή Πέμπτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου για τη νομισματική πολιτική θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

 Ο κορονοϊός, ο παραλογισμός της διεθνούς αναταραχής στις αγορές και το ελληνικό χρηματιστήριο

Με φυλακίσεις απειλεί η Μόσχα όσους δεν συμμορφώνονται

Στη Μόσχα οι αρχές οι δημοτικές αρχές προειδοποίησαν ότι όσοι δεν τίθενται εκούσια σε κατ΄οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες έπειτα από επίσκεψή τους στις χώρες εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.
Όσοι επιστρέφουν από την Κίνα, την Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία καθώς και από άλλες χώρες που εμφανίζουν πιθανόν ανησυχητικές ενδείξεις θα πρέπει να τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό για 14 μέρες, ανακοίνωσε το δημαρχείο της Μόσχας.
Σε ενημερωτικό τους φυλλάδιο οι αρχές αναφέρουν ότι επιτρέπεται σε όσους βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό να βγάζουν βόλτα τον σκύλο τους αλλά σε ώρα που κυκλοφορούν λίγοι άνθρωποι στους δρόμους και φορώντας προστατευτική μάσκα. Μέχρι στιγμής στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 15 κρούσματα. 
AP Photo

Στους 13 οι νεκροί και στα 590 τα κρούσματα της Ισπανίας

Τρεις ακόμα νεκροί και 159 νέα κρούσματα από χθες στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Guardian που γράφει ότι οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι νόσησε μία 27χρονη που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Μαδρίτη.
Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Σάλβαντορ Ίλλα, διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής ότι η επιδημία δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του μόνο για τις περιοχές στις περιοχές των Βάσκων και της Μαδρίτης.

Στα 73 αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα


Μέτρα για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του ιού στην Αθήνα

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠ.ΟΙΚ., αύριο θα πραγματοποιηθεί κοινή ενημέρωση από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη λήψη πρώτης δέσμης οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του ιού.  

Οι περισσότερες περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ζήτησαν επίσημα από τους πολίτες που τις ώρες αυτές επιστρέφουν από την Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι περιφερειάρχες της Καλαβρίας, Απουλίας, Καμπανίας και Μπαζιλικάτα. Και στις περιοχές Αμπορούτσο και Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία, ελήφθη η ίδια ακριβώς απόφαση.
Ο κατ΄οίκον περιορισμός οφείλεται στην μαζική αναχώρηση πολιτών από το Μιλάνο, την περασμένη νύχτα, με προορισμό περιοχές της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχει έντονη ανησυχία διότι τα δημόσια νοσοκομεία της Νάπολης, του Μπάρι, της Σικελίας και της Καλαβρίας, συχνά δεν διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό με τα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ιταλικού Βορρά και θα ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπιστεί μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ap photo

Στον αέρα το ιταλικό πρωτάθλημα

Την αναστολή του ιταλικού πρωταθλήματος μέχρι νεωτέρας πρότεινε ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι σημερινοί αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι σε άδεια γήπεδα. Ο Βιτσέντζο Σπανταφόρα δήλωσε ότι δεν έχει νόημα να μπει σε κίνδυνο η υγεία των παικτών, οπαδών και αξιωματούχων.
Ap photo
Στον μακρύ κατάλογο αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο βρίσκεται το Grand Prix του Μπαχρέιν και το μουσικό και τεχνολογικό φεστιβάλ SXSW του Τέξας. Ανάμεσα σε άλλα, ο μαραθώνιος της Βαρκελώνης που ήταν προγραμματισμένος για τις 15 Μαρτίου, αναβλήθηκε για τις 25 Οκτωβρίου.

Κατέληξε 76χρονος στο Χονγκ Κονγκ

Σε τρεις ανέρχονται πλέον οι νεκροί στο Χονγκ Κονγκ, καθώς ένας 76χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό κατέληξε σήμερα, σύμφωνα με το δίκτυο Cable TV.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργω αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου  Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας. 
Αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας.

Αύξηση νεκρών στο Ιράν, η Iran Air σταματά τις πτήσεις προς Ευρώπη

Σε 194 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν σε 6.566, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση που επικαλείται τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.
Νωρίτερα η αεροπορική εταιρεία Iran Air ανακοίνωσε πως σταματά όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
AP Photo/Ebrahim Noroozi

Κάτοικοι του Μιλάνου σε τρένα για τον ιταλικό Νότο

Μετά την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να θέσει σε καραντίνα μεγάλο μέρος του ιταλικού βορρά, πολλοί κάτοικοι του Μιλάνο που κατάγονται από άλλες περιοχές, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένα με προορισμό τον ιταλικό Νότο.
Στους σταθμούς Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι καταγράφηκαν χθες τη νύχτα στιγμές έντασης, διότι δεν μπόρεσαν να ανέβουν στα βαγόνια όλοι οι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούσαν.
AP Photo/Luca Bruno
«Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας», δήλωσαν ορισμένοι επιβάτες σε δημοσιογράφους. Ο Τύπος σήμερα σχολιάζει ότι ο συνωστισμός που προκλήθηκε παραβίασε τους κανόνες για τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών.
Παράλληλα, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να φύγουν από την πόλη οδικώς, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός «κόκκινης ζώνης».

Θετικοί στον ιό δύο Ιταλοί περιφερειάρχες

Θετικός στον Covid-19 βρέθηκε ο Αλμπέρτο Τσίριο, περιφερειάρχης του Πιεμόντε, της τέταρτης περισσότερο πληγείσας περιφέρειας της Ιταλίας, όπως μετέδωσε το κανάλι RAI.
Πρόκειται για τον δεύτερο περιφερειάρχη που μολύνθηκε με τον ιό μέσα σε ένα 24ωρο, μετά τον περιφερειάρχη του Λάτσιο, Νικόλα Τζινγκαρέτι.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε καντόνι της Ελβετίας 

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Ελβετίας παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση στην Ιταλία, αφού 264 άτομα έχουν διαγνωστεί θετικά στο έδαφός της. Στο ελβετικό καντόνι του Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται και έχει φτάσει τα 45.
Μπροστά στην ταχεία επιδείνωση της κατάστασης, το Τιτσίνο απαγόρευσε από την Παρασκευή τις συγκεντρώσεις άνω των 150 ανθρώπων. Σημειώνεται ότι περίπου 60.000 Ιταλοί κάτοικοι της μεθορίου πηγαίνουν καθημερινά στην Ελβετία για να εργαστούν.

Να απαγορευτούν τα ταξίδια των Ιταλών στην Ε.Ε. ζητά ο Τσέχος πρωθυπουργός

Έκκληση στη Ρώμη να απαγορεύσει στους κατοίκους της να ταξιδεύουν στην Ευρώπη, ώστε να περιοριστεί η επιδημία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας.  «Η Ιταλία θα πρέπει να απαγορεύσει σε όλους τους πολίτες της να ταξιδεύουν, αφού εμείς δεν μπορούμε να διατάξουμε τέτοιο πράγμα μέσα στη ζώνη Σένγκεν», δήλωσε ο  Αντρέι Μπάμπις μιλώντας στην τσεχική τηλεόραση.
Η Τσεχική Δημοκρατία έχει μέχρι χθες βράδυ είχε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού. Τα περισσότερα αφορούν πρόσωπα που είτε είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία είτε ήρθαν σε επαφή με κάποιον που είχε βρεθεί εκεί.
AP Photo/Petr David Josek

Η Ε.Ε. επιτρέπει έξτρα δαπάνες στον προϋπολογισμό της Ρώμης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε χθες στη Ρώμη ότι επιτρέπει πρόσθετες δαπάνες, οι οποίες προγραμματίζονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας στη γειτονική χώρα και οι οποίες μπορούν να μην ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση της συμμόρφωσής της με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, έχει δηλώσει μέσα στην εβδομάδα ότι θα δαπανηθούν περίπου 7,5 δισ. ευρώ για να αντισταθμιστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της επιδημίας αυξάνοντας το στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,5% 2,2%.  

Περαιτέρω ενδείξεις οικονομικής ζημιάς

Τα κακά νέα για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζονται: Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες έδειξε ραγδαία πτώση 17,2% των κινεζικών εξαγωγών τους πρώτους δύο μήνες του έτους και μείωση των εισαγωγών κατά 4%, καθώς η υγειονομική κρίση προκαλεί μαζικές διαταραχές σε επιχειρηματικές λειτουργίες, στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και στην οικονομική δραστηριότητα.
AP Photo/Ahn Young-joon

Θρησκεία, από απόσταση

Δεκατρείς Αμερικανοί, που φέρονται ότι εκτέθηκαν στον κορονοϊό κατά τη διάρκεια ταξιδιού στους Αγίους Τόπους, βρίσκονται σε καραντίνα κοντά στην Βηθλεέμ και βρίσκονται σε συνεννόηση με αμερικανικές και παλαιστινιακές αρχές για να επαναπατριστούν.
Παράλληλα, μια ισπανική παράδοση πριν το Πάσχα, όπου Καθολικοί συρρέουν μαζικά για να φιλήσουν αγάλματα του Ιησού και της Παναγίας, έπεσε θύμα της επιδημίας, καθώς εκκλησίες με κάποια από τα αγάλματα αυτά, είπαν στους πιστούς να μην τα αγγίζουν και ούτε να τα φιλούν.
AP Photo/Majdi Mohammed

Πρώτος θάνατος στην Λατινική Αμερική

Ένας 64χρονος πέθανε χθες σε νοσοκομείο του Μπουένος Άιρες όπου είχε εισαχθεί στις 4 Μαρτίου, μετά από συμβουλή γιατρού, έχοντας συμπτώματα πυρετού, βήχα και πονόλαιμου, όπως είχε περιγράψει ο ίδιος.
Το θύμα, με καταγωγή από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, είχε «ιστορικό διαβήτη, υπέρτασης, χρόνιας βρογχίτιδας και νεφρικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που γνωστοποιεί ότι ο ίδιος είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ευρώπη, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποια, πριν άρχισε να βιώνει τα πρώτα συμπτώματα στις 28 Φεβρουαρίου. 
Πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο εξαιτίας του ιού στην Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας που έχει επιβεβαιώσει οκτώ κρούσματα. Η Παραγουάη, η Κολομβία, η Χιλή και το Περού ανακοίνωσαν τις τελευταίες μέρες τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 στις χώρες τους, ενώ η Βραζιλία επιβεβαίωσε νέα.
AP Photo/Esteban Felix

Στο Μαξίμου ο Κικίλιας

Στις 12:00 ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό , μετά τη χθεσινή διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάσταση στον τομέα της δημόσιας υγείας και τις επιπτώσεις στην οικονομία.
Μετά τη συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Βασίλη Κικίλια θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω Covid-19, ένα από τα τα οποία αναμένεται να αφορά τα σχολεία.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τέσσερα κρούσματα στη Βουλγαρία

Δύο άνδρες από την βόρεια βουλγαρική πόλη Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανακοίνωσε ο Τοντόρ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων. Xθες ο ίδιος ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα δύο πρώτα κρούσματα ήταν δύο άτομα, 27 και 75 ετών που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

  ΚΟΣΜΟΣ  / Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, 08:59:25 /   Τελευταία Ενημέρωση: 13:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα τους εντατ...