Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση



Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στην Ιταλία

Δεν έχει τέλος η ιταλική τραγωδία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό ξεπέρασε τους 1.000.
Άλλοι 189 νεκροί προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο μόνο σήμερα, με τα νέα κρούσματα να φτάνουν τις 2.651.

Αυξάνονται τα κρούσματα και στη Ρωσία

Έξι νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
Τα τέσσερα κρούσματα βρίσκονται στην Μόσχα, ένα κρούσμα στην περιοχή του Κρασνοντάρ και ένας στο Καλίνινγκραντ, αναφέρει το Κέντρο επιχειρήσεων, επισημαίνοντας ότι στα 34 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα περίχωρα της Μόσχας τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας από την Παρασκευή, ενώ απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 5000 άτομα.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τουρκική κυβέρνηση

Κλειστά για μία εβδομάδα θα παραμείνουν τα σχολεία στη γειτονική χώρα με το μέτρο να ξεκινά από τις 16 Μαρτίου, ενώ τα πανεπιστήμια θα διακόψουν τη λειτουργία τους για τρεις εβδομάδες.
Μετά από μαραθώνια σύσκεψη 5 ωρών στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, υπό τον Ταγίπ Ερντογάν, ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, έκανε επίσημες ανακοινώσεις.
Είπε πως όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα διεξάγονται χωρίς θεατές έως το τέλος του Απριλίου, ενώ πρόσθεσε πως θα αναβληθούν τα επίσημα ταξίδια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο εξωτερικό.
Ο κ. Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.
Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDdCVQ