Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: «Ερήμωσε» η Αμαλιάδα εξαιτίας των κρουσμάτων - Φωτογραφίες

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (746)
 0  0  0
Βρείτε μας
Τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια, ενώ οι πολίτες ανησυχούν για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση από εδώ και στο εξής.
Άδειασαν οι δρόμοι στην Αμαλιάδα σήμερα, έπειτα από την γνωστοποίηση των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού από την πόλη.
Άδειασαν οι δρόμοι στην Αμαλιάδα μετά λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : PATRISNEWS.COM
Άδειασαν οι δρόμοι στην Αμαλιάδα μετά λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού
Τα πράγματα αναμένεται να επιδεινωθούν, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εκτοξεύθηκε σε 31, καθώς θετικά ήταν τα δείγματα σε 21 άτομα απο τα 24 που ελέγχθηκαν έως τώρα, από όσους ταξίδεψαν μαζί με τον 66χρονο που αναφέρεται ως το 9ο κρούσμα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το patrisnews.com, το δημαρχείο, οι δημοτικές υπηρεσίες και τα σχολεία στην πόλη έχουν κλείσει, ενώ ανοιχτό είναι το Δικαστικό Μέγαρο και επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κόσμο.
Κλειστά τα σχολεία στην Αμαλιάδα λόγω του κορονοϊού
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : PATRISNEWS.COM
Κλειστά τα σχολεία στην Αμαλιάδα λόγω του κορονοϊού
Όπως αναφέρεται, επίσης, πως τα καταστήματα στην πόλη είναι σχεδόν άδεια, με τους πολίτες να εκφράζουν την ανησυχία τους για το πως θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση.
Τέλος, σε εξέλιξη από χθες το βράδυ είναι η διαδικασία απολύμανσης της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας.

Αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων

Ο κ. Τσιόδρας, παράλληλα, εκτίμησε ότι «τις επόμενες βδομάδες αναμένουμε σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ελλάδα». Κι αυτό, διότι ο νέος κορονοϊός επεκτείνεται και μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην εποχική γρίπη.
Ξεκαθάρισε δε, ότι η νόσος είναι ήπια στη συντριπτική της πλειοψηφία και ότι δεν χρειάζεται κανένας πανικός. Εξήγησε, παράλληλα, ότι ιατρικής φροντίδας χρήζουν μόνο όσοι έχουν σοβαρότερα συμπτώματα, και όχι όλοι.
Ειδική μνεία έκανε και στα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν για τους νομούς Ηλείας, Ζακύνθου και Αχαΐους - τόποι καταγωγής των μελών της εκδρομικής ομάδας.
«Τα μέτρα έχουν ως στόχο να καθυστερήσουν τη γρήγορα μεταφορά της νόσου στις περιοχές αυτές» διαμήνυσε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Ιστορία από Newsroom • 9 ώρ. • 3 λεπτά ανάγνωσης

  Καιρός: Εως 31 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται καταιγίδες Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές  βροχές  και πιθανώς μεμονωμένες ...