Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Ο Virtual Πόλεμος, η «Εθνική ομοψυχία» και Πράσσειν Άλογα

Γιάννης Περάκης


Ο πόλεμος που διεξήγαγε η κυβέρνηση βοηθούμενη από την «πλειοψηφία» του ελληνικού λαού κατέληξε «νικηφόρος». Οι χιλιάδες «πάνοπλοι» πρόσφυγες αποκρούστηκαν. Έφεραν τελευταίας τεχνολογίας όπλα. Τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους. Η «εθνική» ομοψυχία εκφράστηκε με ποικίλους τρόπους, που έφθασαν στα όρια του παροξυσμού.

Ο Virtual Πόλεμος


Αν αφαιρέσουμε από την φράση εικονική πραγματικότητα την λέξη εικονική, απομένει απλά η πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή: Χιλιάδες πρόσφυγες από την μια μεριά άοπλοι με τα παιδιά τους και ένας οργανωμένος στρατός και ΜΑΤ από την άλλη. Δικαιολογείται τέτοια υστερία; Βεβαίως, ξέπλυνε το φιάσκο των μπαχαλάκηδων (τα ΜΑΤ) στα νησιά. Επίσης λειτουργεί ευεργετικά για την κυβέρνηση. Με ποιόν τρόπο; Με το «δόγμα του σοκ». Προϋπόθεση για να εφαρμοστεί το δόγμα αυτό είναι… να υπάρξει μια κρίση που μπορεί να οφείλεται είτε σε πολέμους, εμφύλιους πολέμους, είτε σε φυσικές καταστροφές είτε σε δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, όπως ο υπερπληθωρισμός ή το υπέρογκο χρέος.

Η θεμελιώδης αρχή είναι απλή: οι χώρες σε κρίση (χρέους) χρειάζονται απεγνωσμένα μια επείγουσα βοήθεια… Όταν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές του ελεύθερου εμπορίου προωθούνται από κοινού με τη χρηματοοικονομική διάσωση (δάνειο) σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, οι χώρες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν ολόκληρο το πακέτο». Βασική προϋπόθεση είναι ότι τα άτομα, σε ακραίες καταστάσεις, είναι αδύναμα να αντιδράσουν και συναινούν με την αμηχανία τους σε πολιτικές, οι οποίες, λεπτά πριν χτυπήσει η καταστροφή, θα είχαν προκαλέσει την αντίδρασή τους. Άλλωστε μπροστά μας είναι οι πλειστηριασμοί των πρώτων κατοικιών. Ο Τζ. Όργουελ έγραφε, «Θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε, και μετά θα σας ξαναγεμίσουμε με τα συμφέροντά μας»).

Η «Εθνική ομοψυχία»


Μεγάλες ποσότητες τροφίμων και νερών συνέλεξαν και μοίρασαν στα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο τα μέλη του Σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Έβρου. Μοίρασαν λαγάνες, καθημερινά, εξάλλου, πολίτες φέρνουν στον τελωνειακό σταθμό στις Καστανιές τρόφιμα και άλλα χρήσιμα είδη, όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος Grtimes.gr.

Σε πολιτικό επίπεδο, o ΣΥΡΙΖΑ:


Τα «10 λάθη της κυβέρνησης», σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ:

1) Σε επτά μήνες άλλαξε έξι συντονιστές, κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες ροές για να το επανασυστήσει μετά από έξι μήνες,

2) Για επτά μήνες αρνείται να εκπονήσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, οδηγώντας τα σε δραματικές συνθήκες, τόσο για τους νησιώτες, όσο και για τους αιτούντες άσυλο. Η Μόρια από 5.000 ανθρώπους τον Ιούλιο έχει φθάσει σήμερα να έχει 25.000,

3)… 4)…5)… 6)… 7) Η επιλογή της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό ως μοχλό πίεσης για να εξυπηρετήσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα κάθε άλλο παρά απρόβλεπτη και αιφνιδιαστική είναι, αφού εδώ και μήνες η ίδια απειλεί τόσο την Ελλάδα όσο την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα το πράξει,

8).., 9)…, 10) Η κυβέρνηση προσκολλημένη στις ιδεοληψίες της, δεν αξιοποιεί το γεγονός ότι απέναντί της έχει μία υπεύθυνη αντιπολίτευση έτοιμη «να βάλει πλάτη», όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, αρκεί ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση, τη μικροκομματική λογική και τον αυταρχισμό που όχι μόνο δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα αλλά επιδεινώνουν διαρκώς τα προβλήματα. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσουμε σε ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση; Γιατί αρνείται να αξιοποιήσει την εμπειρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίστηκε πολλαπλάσιες ροές, που πίεσε αποτελεσματικά την ΕΕ και κατάφερε να έχουμε την Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας που παρά τα προβλήματα επέτρεπε αξιόπιστη διαχείριση.

Το κρεσέντο:

Δεξιός, αλλά όχι πολύ, προσπάθησε να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Συνεχίζοντας ακάθεκτος την ΠΑΣΟΚική παράδοση που λέει ότι πρέπει να ενστερνίζεσαι προτάγματα του δεξιού πολιτικού λόγου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να φανεί ως πιο «υπεύθυνος» δεξιός από τον πρωθυπουργό, λέγοντας επί λέξει, «Κάθε κυβέρνηση θα έκανε αυτό που έκανε η σημερινή. Και εμείς το κάναμε, αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να καλούμε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα».

Όπως ακριβώς και με τις εκκενώσεις καταλήψεων, πολιτικές ή προσφυγικές, ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται ότι εφάρμοζε πολιτικές του υποτιθέμενου ιδεολογικού του αντιπάλου, χωρίς όμως το σόου με το οποίο συνοδεύει τις αντίστοιχες κινήσεις η Νέα Δημοκρατία. Η διαφορά δηλαδή μεταξύ των δύο κομμάτων δεν είναι πολιτική, αλλά αισθητική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλ. Τσίπρα.

«Λίγο πιο δεξιά»: Πλήθη μεταναστών από την Ασία, την Αφρική αλλά και πρόσφυγες από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, προσπαθούν συντονισμένα να εισέλθουν από τα θαλάσσια και χερσαία όρια στην πατρίδα μας, που έως σήμερα ήταν ανοιχτά έπειτα από πολιτική που εκπόνησαν οι «ανθρωπιστές» της Αριστεράς που κυβέρνησαν τη χώρα για πέντε χρόνια.

Το αποτέλεσμα της πολιτικής ανοικτών συνόρων για αλλόθρησκους, φανατικούς μουσουλμάνους (στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι), σε πρώην εγκληματίες πολέμου, σε εκμεταλλευτές παιδιών, γυναικών, καθώς και σε οικονομικούς μετανάστες που δε θέλουν να κρυφτούν από τους αντιπάλους τους... αλλά να προωθηθούν στην βόρεια Ευρώπη, για ένα καλύτερο αύριο, αποδείχθηκε λάθος. Οι βορειοευρωπαίοι έκλεισαν σύνορα με αποτέλεσμα να μείνουν στην Ελλάδα.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα, για πρώτη φορά , σχεδόν στην πλειοψηφία τους πολίτες και κόμματα, είπε «No Pasarán». Δηλαδή: Δε θα περάσουν. Τόσο απλό ήταν να γίνει… Δε θα περάσουν, όχι γιατί δεν είμαστε φιλόξενοι ή δεν είμαστε ανθρωπιστές, αλλά επειδή δεν αντέχουμε άλλο. «No Pasarán», λόγω ότι είμαστε φτωχή χώρα. Φτάσαμε στα όριά μας (Ν. Υποφάντης).

Στο πλευρό των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, θα βρίσκονται και οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων, οι οποίοι θα μεταβούν στις 12 το μεσημέρι στις Καστανιές Έβρου. ΠΑΕ Ολύμπιακός: Η καρδιά μας χτυπάει στον Έβρο. Ο ενωμένος εθνικός κορμός της χώρας...

Τα Πράσσειν Άλογα


  • «Πολίτες» συλλαμβάνουν μετανάστες σε χωράφια στον Έβρο: Κτηνοτρόφοι, αγρότες και εθνοφύλακες βγαίνουν σε περιπολίες αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και να τους οδηγήσουν στα χέρια του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.(!) Αγρότες με τρακτέρ και αναμμένους προβολείς στοχεύουν όπου παρατηρείται κίνηση και μετά επεμβαίνουν ένοπλες ομάδες πολιτών που σαρώνουν την περιοχή με τα τετράτροχα οχήματα τους.
  • Ξένοι δημοσιογράφοι επιμένουν για νεκρό Σύριο και πολλούς τραυματίες στα σύνορα: Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την ύπαρξη ενός νεκρού από ελληνικά πυρά στα ελληνοτουρκικά σύνορα ενώ ξένοι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν συνεχώς νέα στοιχεία και καταγράφουν πυροβολισμούς από άγνωστη κατεύθυνση. Τα νεότερα στοιχεία για το συμβάν υπάρχουν χάρη στο ρεπορτάζ της Jenan Moussa, του Αραβικού δικτύου Al-Aan TV, και του Paraic O’Brien, ρεπόρτερ του Βρετανικού Channel 4, αμφότεροι ευρισκόμενοι στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Ο δημοσιογράφος σχολιάζει την διάψευση Πέτσα και θέτει το ερώτημα ότι εάν οι πυροβολισμοί δεν προέρχονται από τις ελληνικές αρχές μήπως προέρχονται από ελληνικές ομάδες ενόπλων, τις οποίες όπως λέει έχουν δει οι δημοσιογράφοι στην περιοχή.
  • Καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»: Οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στην Αλεξανδρούπολη μας καταγγέλλουν ότι από αύριο Τετάρτη 04/03 οι στρατιώτες διατάχθηκαν να αντικαταστήσουν τα στελέχη στα 8ωρα κοινά περίπολα στον Έβρο, που πραγματοποιούν οι στρατιωτικές δυνάμεις μαζί με την Αστυνομία. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Οι Αξιωματικοί φροντίζουν να πωρώνουν τους φαντάρους, μια τακτική που έχει αποτέλεσμα στους στρατιώτες μικρότερης ηλικίας. «Πάμε να χτυπήσουμε μετανάστες» είναι το σλόγκαν!

Πολιτικό Συμπέρασμα

Άνεμος Αντίστασης
Και να θέλει να κρυφτεί η νέα δημοκρατία δεν μπορεί. Θριαμβολογεί για τα 700 εκατ. ευρώ, ταρίφα που αποφάσισαν οι «εταίροι» μας. Αλλά για να μην μείνει παραπονεμένος ο Ερντογάν, του έβγαλαν και αυτού 32 εκατ. ευρώ για την τουρκική Ακτοφυλακή.

Η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για την αριστερά. Θα προχωρήσουν στην ίδρυση στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων από την μια και την έξαρση του εθνικισμού και των φασιστικών προκλήσεων στην καθημερινότητα, από την άλλη. Το show του εκονικού πολέμου λειτούργησε στους αφελείς.

Εμείς...;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...