Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα

Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα

Νέα Σμύρνη - Λάρισα
EUROKINISSI/ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές μετά την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της συνοικίας Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα. Είκοσι άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στο νέο κορονοϊό ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει. Νέα τεστ θα πραγματοποιηθούν σήμερα με τη συνοικία να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, επισκέπτονται τη θεσσαλική πόλη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Στο κλιμάκιο συμμετέχουν ακόμα ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος.
Νέα Σμύρνη - Λάρισα (https://www.onlarissa.gr)
onlarissa.gr
Χθες, μετά από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου -σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη- η συνοικία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Από το μέτρο αυτό θα επηρεαστούν οι ζωές 5.000 πολιτών ανέφερε ο Δήμαρχος Λαρισαίων με την καραντίνα να διαρκεί μέχρι τις 23 Απριλίου και να αφορά τον οικισμό Ρομά αλλά και μέρος της συνοικίας που περικλείεται από τις εξής οδούς: Αεροδρομίου – Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Θ. Φωτίου: Aνάγκη να γίνουν τώρα δειγματοληπτικοί έλεγχοι

«Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη να γίνουν τώρα δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά τώρα με κινητές μονάδες με κινητές μονάδες υγειονομικής φροντίδας άμεσα που θα περιοδεύουν σε οικισμούς και καταυλισμούς, προκειμένου να ενημερώνουν, να απολυμαίνουν τους κοινόχρηστους ή και εσωτερικούς χώρους, να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να φροντίζουν για τη θεραπεία ή νοσηλεία των κρουσμάτων», σχολίασε η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.
Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση για «άμεση συνδρομή στους Έλληνες Ρομά με ενίσχυση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πτ. ΚΕΑ) κατά 50%, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διανομή τώρα των σχολικών γευμάτων που σήμερα μένουν ανεκμετάλλευτα σε όλους τους καταυλισμούς Ρομά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

  Ο Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές...