Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Πέτσας: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων το Πάσχα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (172)
 0  0  0
Βρείτε μας
«Αποδοκιμάζουμε περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επανέλαβε, δε, πως την περίοδο του Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς.
Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και χαλάρωση.
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως ούτε και σήμερα επιτρέπονται τέτοιες μετακινήσεις και σημείωσε ότι η πραγματική απειλή είναι η χαλάρωση. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα γίνει πράξη», πρόσθεσε αναφερόμενος στις μετακινήσεις σε σπίτι συγγενών και φίλων.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδοκιμάζει περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.
Όπως είπε, τα περιστατικά αυτά παραβλέπουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τη νομοθεσία που έχει υιοθετηθεί, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για να μειωθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Αυστηροί έλεγχοι

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως οι έλεγχοι των αρχών είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Επανέλαβε εξάλλου ότι οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς την περίοδο του Πάσχα και τόνισε πως «κρατάμε την πίστη μέσα μας».
Ανάφερε, μάλιστα, ότι ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί του ΚΤΕΛ και του τρένου, λιμάνια και αεροδρόμια, προκειμένου να αποτραπεί διασπορά του κορονοϊού στην επαρχία.

«Άλλο ατομική άσκηση και άλλο συνωστισμός»

Επεσήμανε, δε, πως «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη» αναφερόμενος στη βελτίωση του καιρού που οδήγησε αρκετούς έξω από τα σπίτια το Σαββατοκύριακο και υπογράμμισε πως «άλλο ατομική άσκηση και άλλο συνωστισμός».
Τόνισε επιπλέον ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους.
Για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, είπε πως σχεδιάζεται από την ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν είμαστε ακόμα εκεί».
Προσλήψεις και αύξηση κλινών ΜΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και η αύξηση των κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Όπως είπε, οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824.
Τι είπε για  δώρο Πάσχα και συντάξεις
Για το δώρο Πάσχα, επανέλαβε πως οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί, πρέπει να το καταβάλουν έως τη Μεγάλη Τετάρτη.
Ο κ. Πέτσας προανήγγειλε πως δρομολογείται σειρά προγραμμάτων για τους ανέργους.
Είπε επίσης ότι συντάξεις αυτό τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες.
Μέτρα για την οικονομία
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, σημείωσε ότι μέχρι 24 Απριλίου γίνεται η αναδρομική τροποποίηση κύριας ΚΑΔ.
Είπε επιπλέον ότι τις επόμενες ώρες θα εκδοθεί ΠΝΠ που προβλέπει έκπτωση 25% σε μελλοντικό φόρο για επιχειρήσεις, παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανασφάλιστων, προσωρινή παράταση επιδομάτων αναπηρίας.
Εξάλλου, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για άλμα στην ψηφιακή διακυβέρνηση και ανέφερε πως τα ψηφιακά ΚΕΠ θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών εξ αποστάσεως.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός στον Πολιτισμό. Όπως είπε, όσοι καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις εργασίας καλύπτονται από τα μέτρα, ενώ όσοι ήταν άνεργοι έχουν δυνατότητα ένταξης στα προγράμματα για ανέργους.
Σε ό,τι αφορά τις συστάσεις της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τις καλοκαιρινές διακοπές, είπε πως είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα μέτρα.
Για τα ελληνοτουρκικά
Ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί συγκέντρωσης μεταναστών στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, σημείωσε ότι παρατηρείται μια κινητικότητα στις τουρκικές ακτές, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε εγρήγορση.
Τόνισε πάντως ότι «η συνεχιζόμενη απειλή της Τουρκίας απέτυχε στον Έβρο» και σημείωσε πως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη όπως πάντα για να προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρώνουν από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα - Στα 2,5 ευρώ μειώνονται και της Αττικής Οδού

  ΠΟΛΙΤΙΚΉ / Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, 10:25:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:38 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Μειωμένα διόδια από 2,8 εως 3 ευρώ θα πληρών...