Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Στα 124 τα υπό ανάπτυξη εμβόλια κορονοϊού παγκοσμίως – 10 οδηγούν την «κούρσα»

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (108)
Βρείτε μας
Εργαστήρια και επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να αναπτύξουν εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού.
Σε 124 ανέρχονται πλέον τα υποψήφια εμβόλια για τον κορονοϊό SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί τη νόσο COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας(ΠΟΥ).
Εξ αυτών, 10 εμβόλια οδηγούν την «κούρσα», έχοντας εισέλθει στο στάδιο της κλινικής αξιολόγησης σε ανθρώπους.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα, βρίσκονται σε επίπεδο μελέτης στο εργαστήριο και σε πειραματόζωα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πέντε από τα εμβόλια που βρίσκονται στο κλινικό στάδιο είναι κινεζικά, τα τρία αμερικανικά, το ένα βρετανικό και ένα είναι διεθνής συνεργασίας.
Η ανάπτυξη των 124 εμβολίων για τον κορονοϊό γίνεται με οκτώ διαφορετικές τεχνολογίες ή φαρμακευτικές πλατφόρμες.
Στον διεθνή αγώνα δρόμου εισήλθε και η φαρμακευτική εταιρεία Merck, η οποία έκανε γνωστό ότι θα αναπτύξει και θα παράγει δύο διαφορετικά εμβόλια, στηρίζοντας παράλληλα αμερικανικό πειραματικό αντιικό φάρμακο, το EIDD 2801 του Πανεπιστημίου Έμορι της Ατλάντα.

Επίσημη πρόσκληση Τζόνσον προς Πούτιν για διάσκεψη κορυφής με θέμα τη δημιουργία εμβολίου

Στο μεταξύ, επίσημη πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τη διάσκεψη κορυφής που θα διεξαχθεί, με θέμα τη δημιουργία εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Η διάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου