Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν τα χρήματα τον Μάιο και τον Ιούνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
Απαγόρευση κυκλοφορίας (251)
 0  0  0
Βρείτε μας
Για το επίδομα των 534 ευρώ και ποιοι θα το λάβουν τον Μάιο και τον Ιούνιο, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Το επίδομα των 534 ευρώ θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που παραμένουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τόσο για τον Μάιο όσο και για τον Ιούνιο, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το Σάββατο.
Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που εργαζόμενοι με αναστολή σύμβασης, επιστρέψουν κάποια στιγμή μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ αναλογικά με τις μέρες που θα εργαστούν.
Ο υπουργός σημείωσε ότι στην πρώτη φάση της κρίσης στηρίχθηκαν περίπου 2 εκ. πολίτες, ενώ στη δεύτερη φάση που ξεκίνησε μέσα στον Μάιο θα στηριχτούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και οι εργαζόμενοι σε αυτές.
Παράλληλα θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» που θα ισχύσει μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, οπότε θα υπάρξει μέριμνα και για τους εποχιακούς υπαλλήλους οι οποίοι δεν θα εργαστούν ή θα εργαστούν μόνο για μέρος της σεζόν, διευκρίνισε ο υπουργός.

Τι θα γίνει με τη μείωση ενοικίου κατά 40% - Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Αναφορικά με τη μείωση του ενοικίου για επιχειρήσεις κατά 40%, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι στην εστίαση το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο, ενώ σε άλλους κλάδους θα διατηρηθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν μειωμένο ενοίκιο, θα αποζημιωθούν με τρόπο που θα καθοριστεί με ΠΝΠ που θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει κυρίως με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου