Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η Μέρκελ πατάει «φρένο»: Καμία συμφωνία πριν από το φθινόπωρο

Η Μέρκελ πατάει «φρένο»: Καμία συμφωνία πριν από το φθινόπωρο

(Odd Andersen/Pool via AP)

Η Μέρκελ πατάει «φρένο»: Καμία συμφωνία πριν από το φθινόπωρο


Ως προάγγελος δύσκολων συζητήσεων και διαπραγματεύσεων μπορεί να ερμηνευθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε η καγκελάριος για μία συμφωνία πάνω στον νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε. και το Ταμείο Ανάκαμψης.
«Η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση πιο ισχυρή από ό,τι μπήκε σε αυτήν. Η κρίση του κορονοϊού καθιστά αναγκαία την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο σε ομιλία της στο Ίδρυμα Κόνραντ Άντεναουερ.
Στη συνέχεια, όμως, ξεκαθάρισε πως μία ενδεχόμενη συμφωνία δεν αναμένεται τον Ιούλιο, αλλά προς το φθινόπωρο.
Οι περισσότερες εκτιμήσεις να συγκλίνουν στο ότι η οποιαδήποτε εκταμίευση χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν από τους πρώτους μήνες του 2021, με την καγκελάριο να επισημαίνει ότι και οι συζητήσεις θα χρειαστούν αρκετούς μήνες.
Η Γερμανία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. από τον Ιούνιο με την πρόταση της Κομισιόν να τίθεται επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής στις 19 του ίδιου μήνα.
Ωστόσο, με βάση τα όσα υπαινίχθηκε η καγκελάριος, μία συμφωνία θα πρέπει να επέλθει έως το φθινόπωρο ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα εθνικά κοινοβούλια και την Ευρωβουλή να δώσουν την έγκρισή τους.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό επιβεβαίωσε στο politico και Γάλλος αξιωματούχος προμηνύοντας ένα καυτό καλοκαίρι.
Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ τι προβλέπει το σχέδιο της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου