Κυριακή 31 Μαΐου 2020

.Μαίνονται οι συγκρούσεις στις ΗΠΑ: Μαχαίρωσαν αστυνομικό στο Τζάκσονβιλ


ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Έκρυθμη είναι η κατάσταση σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ με αφορμή τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.
Ένας αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην πόλη Τζάκσονβιλ των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN την Κυριακή, επικαλούμενο τοπικό σερίφη.
Σύμφωνα με τον σερίφη του Τζάκσονβιλ, Μάικ Ουίλιαμς, ο αξιωματικός «μαχαιρώθηκε στο λαιμό και βρίσκεται στο νοσοκομείο».
Ο Ουίλιαμς πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και τούβλα σε άλλους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αργά το Σάββατο ενώ πολλά άτομασυνελήφθησαν.
Ο δήμαρχος του Τζάκσονβιλ, Λένυ Κάρυ, με τη σειρά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η διαμαρτυρίαξεκίνησε αρχικά ως μια ειρηνική διαδήλωση με περίπου 1.200 άτομα,αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε βίαιη κινητοποίηση.
«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την πόλη μας να καεί συθέμελα», υποστήριξε ο Κάρι όπως αναφέρει το CNN.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το Τζάκσονβιλ, δεν έχει ακόμη επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, σε αντίθεση με άλλες πολιτείες των ΗΠΑ.

Κινητοποίηση της Εθνοφρουράς και απαγόρευση κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως όλο και περισσότεροι οι δήμαρχοι και κυβερνήτες κατέφυγαν τις τελευταίες ημέρες στη λύση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, με κάποιους να καλούν την Εθνοφρουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αγρίνιο: 23χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος σε δύσβατο υπαίθριο σημείο κοντά στην Λεπενού Εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης, από τον πατέρα του 08.05.2024 | 13:27

  «Τέλος» στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τετάρτης (8/5) ένας 23χρονος στο Αγρίνιο, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος από τον πατέρα του νεκρός σε ...