Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Βίντεο Λιμενικού: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες στο Αιγαίο4 6 2020 LESVOS

ανή εικόνα: Το μνημόσυνο του Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολις
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το βίντεο καταγράφει τουρκική ακταιωρό να συνοδεύει λέμβο με μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο, ανοιχτά από τη Λέσβο.
Βίντεο που απεικονίζει τουρκική ακταιωρό έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το βίντεο καταγράφει τουρκική ακταιωρό να συνοδεύει λέμβο με μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο, ανοιχτά από τη Λέσβο.
Βάσει της περιγραφής, το βίντεο καταγράφηκε στις σήμερα, Πέμπτη, 4 Ιουνίου.
Το Λιμενικό Σώμα είχε δημοσιεύσει αντίστοιχα βίντεο και στο παρελθόν.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως βάρκα στην οποία επέβαιναν -σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση- 32 μετανάστες και πρόσφυγες κατέπλευσε στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου, στη Βορειοανατολική Λέσβο.

Παναγιωτόπουλος: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό, επομένως ο νοών νοείτω

Στο μεταξύ, μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
​Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου πως «είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική λύση», υποστήριξε: «Ακριβώς. Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».
«Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω», πρόσθεσε.
Χαρακτήρισε δε αρκετά επιθετική τη συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...