Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Κλειστά μέχρι τον Ιούλιο τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και βλέπουμε

Κλειστά μέχρι τον Ιούλιο τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και βλέπουμε

Η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον, δήλωσε ότι οι χώρες είναι έτοιμες να άρουν τους περιορισμούς κυκλοφορίας μεταξύ τους
Olivier Hoslet, Pool Photo via AP



Την απόφαση να παραταθεί το καθεστώς των κλειστών εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. έως την 1η Ιουλίου έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι συμφώνησαν ότι πρέπει πρώτα να σταματήσουν οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα του μπλοκ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον, πολλά κράτη-μέλη υποστήριξαν την επέκταση των περιορισμών.
Παράλληλα, η Γιόχανσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ πως οι περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ θα άρουν τους εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους έως τις 15 Ιουνίου, ορισμένες όμως θα μπορούν να το κάνουν μέχρι το τέλος του μηνός.
«Άρα αυτό σημαίνει πως οι έλεγχοι των εσωτερικών συνόρων θα αρθούν έως το τέλος Ιουνίου, υποθέτω. Θα πρέπει να σκεφθούμε τη σταδιακή άρση των περιορισμών σε μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ στις αρχές Ιουλίου», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι η τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν καταφέρει να ακολουθήσουν κοινή γραμμή ζήτημα των κλειστών εσωτερικών συνόρων που προέκυψε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Η Ευρώπη αναζητά έναν μίνιμουμ συντονισμό για να μπορέσουν οι χώρες να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους και ο τουρισμός αποτελεί ένα βασικό όπλο για αρκετά από τα κράτη-μέλη.
Η Ιταλία, η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία έχει ήδη εκφράσει την οργή της απέναντι σε διακρίσεις κατά των πολιτών της στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών για άνοιγμα του τουρισμού και επιμένει σε πιο συντονισμένες κινήσεις εντός της Ε.Ε..
Σήμερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μας, στο Βερολίνο, από όπου χαιρέτισε την απόφαση της Γερμανίας να επιτρέψει τα ταξίδια στην Ιταλία από τις 15 Ιουνίου.
Από την πλευρά του ο Μας υπογράμμισε ότι το γερμανικό σχέδιο είναι να αντικαταστήσει τις πανευρωπαϊκές προειδοποιήσεις με ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους πολίτες για κάθε χώρα ξεχωριστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Λίβανος: Ο ξάδερφος του Νασράλα oρκίστηκε νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ

  Ο Εν μέσω διαδοχικών χτυπημάτων και με τις απώλειες στις τάξεις των υψηλόβαθμων στελεχών να είναι σημαντικές...