Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ: Άγνωστοι πυροβόλησαν αστυνομικό στο Μπρούκλιν

ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
George Floyd (74)
Βρείτε μας
Άγνωστος πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει έναν εξ αυτών. Ένατη νύχτα επεισοδίων στις ΗΠΑ.
Νέος γύρος επεισοδίων έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ, οι οποίες ταλανίζονται από ογκώδεις διαδηλώσεις, στον απόηχο του θανάτου του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για 9η ημέρα στους δρόμους των μεγαλύτερων αμερικανικών πόλεων, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του άτυχου άνδρα.
Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, δεν έλλειψαν τα επεισόδια, τα σκηνικά βίας και οι λεηλασίες καταστημάτων.
Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μάλιστα, άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Τετάρτης, παρότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε ισχύ το καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του τραυματία αστυνομικού ή για την ταυτότητα των δραστών.

Τραυματίας ομογενής αστυνομικός

Στο μεταξύ, μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός, ο οποίος δέχθηκε πυρά από άγνωστο το βράδυ της Δευτέρας, στο Λας Βέγκας.
Ο ομογενής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της αμερικανικής πόλης, έχοντας τραύματα στο κεφάλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει να «κατεβάσει» τον στρατό στους δρόμους, προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια

Ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης.
Σύμφωνα με διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος και τον πίεζαν από πάνω. Μάλιστα, ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του με το γόνατό του, κάτι το οποίο απέβη μοιραίο για τον Αφροαμερικανό.
Οι δικαστικές αρχές, την Παρασκευή, απήγγειλαν καταγγελίες εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη. Ακόμη τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και ερευνάται ο ρόλος τους στο τραγικό περιστατικό.
Σύμφωνα με Γερουσιαστή της Μινεσότα, ο Εισαγγελέας αναμένεται να διευρύνει το κατηγορητήριο εναντίον του κατηγορούμενου, όπως και να απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος των υπόλοιπων τριών αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...