Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων - Τι γίνεται σε λιμάνια, εθνικές οδούς

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Το πρώτο «κρας-τεστ» για τον φετινό τουρισμό αποτελεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αυξημένη κίνηση σε εθνικές οδούς και λιμάνια. «Προβληματίζει» ο καιρός.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής η έξοδος των εκδρομέων εν όψει του Τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.
Οι τουριστικοί προορισμοί αναμένουν το πρώτο κύμα των Ελλήνων τουριστών, με στόχο να κάνουν «ποδαρικό» στη νέα σεζόν, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουνίου, με το άνοιγμα των ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας.
Η κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σχεδόν «γεμάτα» φεύγουν και τα πλοία από τα τρία λιμάνια της Αττικής -Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο.
Στο μεταξύ, η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα, προκειμένου να διευκολύνει τις μετακινήσεις των εκδρομέων.
Παρ’ όλα αυτά, οι προσδοκίες παραμένουν χαμηλές, δεδομένου ότι οι τουρίστες είναι αποκλειστικά Έλληνες, καθώς το άνοιγμα των συνόρων στις χώρες του εξωτερικού είναι προγραμματισμένο για τις 15 Ιουνίου.
Έτσι, αρκετά ξενοδοχεία σε δημοφιλή τουριστικά νησιά έχουν προτιμήσει να παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστον τα μέσα Ιουνίου, όταν και αναμένεται η άφιξη των πρώτων ξένων τουριστών.

Η παρότρυνση Χαρδαλιά

Το βράδυ της Παρασκευής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάςζήτησε από τους Έλληνες να μην ξεχάσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας.
«Αυτό το τριήμερο πολλοί θα επισκεφθούν τα χωριά μας, τα νησιά μας ή κάποιες από τις αμέτρητες ομορφιές της Πατρίδας μας».
»Ας συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας. Ας κρατάμε τις αποστάσεις, ας πλένουμε με αντισηπτικό τα χέρια μας και ας φοράμε μάσκες όπου επιβάλλεται και ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να υπάρχει συγχρωτισμός».

O καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού, οι αυξημένες νεφώσεις από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα προκαλέσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα Επτάνησα και τα ηπειρωτικά τμήματα. Κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια οι βροχοπτώσεις θα είναι ισχυρές. Παράλληλα η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, με σταδιακή στροφή σε δυτικούς εξασθενούντες, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχοπτώσεις αναμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Νεφώσεις σταδιακά πυκνότερες περιμένουμε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...