Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πέτσας για Τουρκία: Δεν φοβόμαστε - Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν φοβάται και προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.
Διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα της Ελλάδας έναντι των τουρκικών προκλήσεων παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, στον απόηχο της προκήρυξης αδειών για την έναρξη ερευνών στα έξι ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές.
Επανέλαβε δε ότι τα νησιά έχουν και Ανεξάρτητη Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.
«Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού, θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα» συνέχισε ο κ. Πέτσας.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση στα ελληνοτουρκικά κλιμακώθηκε σημαντικά, μετά την απόφαση της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Τουρκίας να ζητήσει άδειες για την έναρξη ερευνών σε θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται σε απόσταση έξι ναυτικών μιλίων από τις ελληνικές ακτές.
  • Βορειανατολικά της Ρόδου
  • Ανατολικά της Ρόδου
  • Ανατολικά της Καρπάθου
Καθώς και:
  • Νοτιοανατολικά της Καρπάθου
  • Ανατολικά της Κρήτης
  • Νοτιοανατολικά της Κρήτης
Οι έρευνες αυτές εδράζονται στην πάγια θέση της Τουρκίας περί μη αναγνώρισης του δικαιώματος των νησιών για την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας. Επομένως, θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά δεν διαθέτουν δικαιώματα πέραν των έξι μιλίων, δηλαδή πέραν των χωρικών υδάτων.

Στο 7% η ύφεση

Στο μεταξύ, ο κ. Πέτσας έκανε ειδική αναφορά και στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, εκτιμώντας ότι η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς.
Παράλληλα, έκανε λόγο για ύφεση της τάξης του 7% του ΑΕΠ το 2020, παρότι εκτίμησε ότι σε βάθος διετίας, το εισόδημα της χώρας δεν πρόκειται να συρρικνωθεί, καθώς το επόμενο έτος αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...