Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Forbes: Αυτές είναι οι 100 πιο ασφαλείς χώρες για τον κορονοϊό-Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (571)
 0  0  0
Βρείτε μας
Λίστα με τις 100 ασφαλέστερες χώρες όσον αφορά στον κορονοϊό δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω κατάταξη, η Ελβετία είναι η πιο ασφαλής χώρα σήμερα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, η Γερμανία βρίσκεται στη 2η θέση και το Ισραήλ στην 3η, με το Νότιο Σουδάν να βρίσκεται στην 100η και τελευταία θέση της λίστας.
Η χώρα μας, η Ελλάδα, τοποθετείται στην 34η Θέση, τρεις θέσεις επάνω από την Τουρκία που βρίσκεται στην 37η θέση.
Χαρακτηριστικό για την εν λόγω έρευνα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μετρούν τους περισσότερους νεκρούς από κορονοϊό - Πάνω από 100 χιλ.- βρίσκονται στην 58η θέση, μια θέση παρακάτω από τη Ρουμανία και 3 θέσεις μπροστά από τη Ρωσία, που σύμφωνα με τη λίστα του Forbes βρίσκεται στην 61η θέση, με 5.859 νεκρούς.
Όσον δε για την Κίνα, τη χώρα όπου εντοπίστηκε πρώτα ο COVID-19, αυτή βρίσκεται μόλις στην 7η θέση των πιο ασφαλών χωρών για τον κορονοϊό. Η Ιταλία, μια από τις χώρες στην Ευρώπη που πλήρωσε τον πιο βαρύ φόρο αίματος στον κορονοϊό, βρίσκεται στην 53 θέση, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο στην 68η.
Ειδικότερα, η εν λόγω μελέτη βασίστηκε σε 130 παραμέτρους ποσοτικής και ποιοτικής φύσεως και περισσότερα από 1.400 στοιχεία από διαφορετικές κατηγορίες.
Μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται η αποτελεσματικότητα των μέτρων lockdown, η κατάσταση ετοιμότητας των εθνικών συστημάτων υγείας και οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Την έρευνα πραγματοποίησε το Deep Knowledge Group, ένα επιχειρηματικό γκρουπ, ιδιοκτησίας της Deep Knowledge Ventures, μιας επενδυτικής φίρμας, ιδρυθείσας το 2014 στο Χονγκ Κονγκ.
Δείτε την πλήρη έρευνα ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...