Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Προσφυγή ΜέΡΑ25 στο ΣτΕ κατά της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου

 Προσφυγή ΜέΡΑ25 στο ΣτΕ κατά της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου

EUROKINISS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)



Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΜέΡΑ25 ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία επί της ουσίας απαγορεύεται η διεξαγωγή της πορείας του Πολυτεχνείου, και αίτηση αναστολής («ασφαλιστικά μέτρα»).

Σύμφωνα με το κόμμα, οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και το κόμμα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετήθηκε «σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών».

«Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Χθες τόσο το ΜέΡΑ25 όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν κείμενο του ΚΚΕ ενάντια στην αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης στο οποίο γίνεται λόγος για ενέργεια που οδηγεί σε άλλες εποχές και για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αλέξανδρος Μεταξάκης / Έπαθε 2 θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca – Στις 10 Οκτωβρίου εκδικάζεται η αγωγή

  09.05.24  08:57 Αυγή Newsroom Κανείς από την εταιρεία ή το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του – Δύο αναβολές έχει πάρει η δίκ...