Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Βραχεία κεφαλή Μπάιντεν στη Τζόρτζια - Προηγείται τού Τραμπ με μόλις 7.000 ψήφους

 

ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (203)
Βρείτε μας

Τις τελευταίες ώρες διευρύνεται το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ σε πολιτείες καθοριστικής σημασίας για το τελικό αποτέλεσμα, όπως η Τζόρτζια και η Πενσυλβάνια.

Με περίπου το 99% των ψήφων καταμετρημένο στην πολιτεία της Τζόρτζια, ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να προηγείται έναντι του Ντόναλντ Τραμπ με μόλις 7.000 ψήφους, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα.

Οι ψηφοφόροι στα αστικά κέντρα της Ατλάντα, της Σαβάνα, του Κολόμπους και του Όγκουστ έδωσαν συνολικά 2,461,455 στον Μπάιντεν, ενώ οι αγροτικές περιοχές επέλεξαν Τραμπ με 2,454,207 ψήφους, με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων να είναι οριακή με μόλις 7,248 ψήφους.

Σε ποσοστά, σύμφωνα με στοιχεία του CNN, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49.4% των ψήφων έναντι του Τραμπ που έπεται με 49,3%.

Παρά το αρχικό προβάδισμα Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως κάλυψε τη διαφορά και προηγείεται με βραχεία κεφαλή -μετά την Πενσυλβάνια και- στην Τζόρτζια που εκλέγει 16 εκλέκτορες.

Μέχρι στιγμής, ο Μπαίντεν έχει εξασφαλίσει από τους απαιτούμενους 270 253 εκλέκτορες, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research (και 264 σύμφωνα με το Associated Press που περιλαμβάνει και την Αριζόνα) και χρειάζεται τους εκλέκτορες και των δύο πολιτειών, Πενσυλβάνια και Τζόρτζια, για να χριστεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διασφαλίσει 213 εκλέκτορες και θα πρέπει να κερδίσει Πενσυλβάνια και Τζόρτζια, αλλά και Βόρεια Καρολίνα -όπου προηγείται- και Νεβάδα ή Αριζόνα ώστε να συμπληρώσει τον πολυπόθητο αριθμό των 270 εκλεκτόρων και να παραμείνει στον Λευκό Οίκο.

Κάτι τέτοιο προβάλλει εξαιρετικά δύσκολο για τον νυν πρόεδρο εκτιμούν τα διεθνή μέσα, δεδομένου του καθόλου αμελητέου προβαδίσματος του Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Θα κερδίσουμε την κούρσα

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον αμερικανικό το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε βέβαιος πως θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ καθώς το προβάδισμά του έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεγαλώνει στις αμφίρροπες πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας πως «έχει έρθει η ώρα να συσπειρωθούμε για να ξεπεράσουμε την οργή».

«Οι αριθμοί μάς λένε (...) και είναι μια αρκετά πειστική ιστορία: θα κερδίσουμε την κούρσα», τόνισε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η υποψήφιά του για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις και ο ίδιος ήδη συναντώνται με ειδικούς για να προετοιμαστούν για τον Λευκό Οίκο.

«Η ψήφος σας θα καταμετρηθεί. Δεν με νοιάζει πόσο πολύ προσπαθούν κάποιοι να το σταματήσουν. Δεν θα επιτρέψω να γίνει», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...