Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ομιλία Μπάιντεν στον αμερικανικό λαό: «Θα κερδίσουμε την κούρσα με ξεκάθαρη πλειοψηφία»

 

ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Αμερικανικές εκλογές (202)
Βρείτε μας

Βέβαιος πως θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ καθώς το προβάδισμά του έναντι του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μεγαλώνει στις αμφίρροπες πολιτείες, δήλωσε σε μήνυμά του στον αμερικανικό λαό ο Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε ενωτικός, λέγοντας πως «έχει έρθει η ώρα να συσπειρωθούμε για να ξεπεράσουμε την οργή».

«Οι αριθμοί μάς λένε (...) και είναι μια αρκετά πειστική ιστορία: θα κερδίσουμε την κούρσα», τόνισε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι η υποψήφιά του για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις και ο ίδιος ήδη συναντώνται με ειδικούς για να προετοιμαστούν για τον Λευκό Οίκο.

«Η ψήφος σας θα καταμετρηθεί. Δεν με νοιάζει πόσο πολύ προσπαθούν κάποιοι να το σταματήσουν. Δεν θα επιτρέψω να γίνει», υπογράμμισε.

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι Αμερικάνοι τού έδωσαν εντολή να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να ενισχύσει την οικονομία που πλήττεται, να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και τον συστημικό ρατσισμό.

«Κατέστησαν σαφές ότι θέλουν η χώρα να συσπειρωθεί, όχι να συνεχίσει να διχάζεται», εκτίμησε.

Διευρύνεται το προβάδιμια έναντι του Τραμπ

Εν τω μεταξύ, στην εκλογική αυτή αναμέτρηση - θρίλερ όπου καταγράφονται διαρκώς ανατροπές, τις τελευταίες ώρες το προβάδισμα του Μπάιντεν διευρύνεται έναντι του Τραμπ σε τέσσερις πολιτείες που θα είναι καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα: την Πενσιλβάνια, την Τζόρτζια, την Αριζόνα και τη Νεβάδα.

Σε εθνικό επίπεδο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών βρίσκεται μπροστά από τον αντίπαλό του κατά 4,1 εκατομμύρια ψήφους, σε σύνολο 147 εκατομμυρίων.

Ο Μπάιντεν έχει προβάδισμα 253 εκλεκτόρων έναντι 214 για τον Τραμπ, σύμφωνα με την Edison Research - και σύμφωνα με το Associated Press 264 έναντι 214.

Παρόλα αυτά, ο Τραμπ εξακολουθεί να καταγγέλλει «νοθεία» στις εκλογές, χωρίς να δίνει στοιχεία για αυτό, με το εκλογικό του επιτελείο να προσφεύγει στα δικαστήρια για την εγκυρότητα της διαδικασίας.

Σημειώνεται πως, αν ο Μπάιντεν κερδίσει τους 20 εκλέκτορες της Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται για να κερδίσει την προεδρία. Το ίδιο θα συμβεί και με δύο από τις τρεις άλλες πολιτείες (Τζόρτζια, Αριζόνα και Νεβάδα), όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία

  Εύβοια: Απόκοσμη εικόνα στον Δύστο από την ξηρασία Η λίμνη Δύστος που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Αλιβερίου, αποτελεί έναν επίγειο παρ...