Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Μανώλης Δερμιτζάκης, βασισμένος στα στοιχεία που δίνονται αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τις περιγραφές των καθηγητών, τονίζει πως δεν απέχουμε πολύ από τις σκηνές που είδαμε στην Ιταλία.

 Μανώλης Δερμιτζάκης

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1471)
 0  0  0
Βρείτε μας

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Οι εκτιμήσεις του.

Ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, βασισμένος στα στοιχεία που δίνονται αναφορικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τις περιγραφές των καθηγητών, τονίζει πως δεν απέχουμε πολύ από τις σκηνές που είδαμε στην Ιταλία

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα απαραίτητα μέτρα δεν πάρθηκαν την κατάλληλη στιγμή, αλλά αργότερα. Τα αποτελέσματα του lockdown, συμπλήρωσε, θα ιδωθούν σε δύο εβδομάδες, ενώ προσέθεσε πως με το τέλος της καραντίνας τα κρούσματα δεν θα είναι στο μίνιμουμ.

Θα φανεί στην πορεία το αν θα χρειαστούμε επέκταση του lockdown, είπε. Εξηγώντας είπε πως καθώς καθυστερούμε να δούμε διαφορά και στους νεκρούς και στις διασωληνώσεις, τουλάχιστον τρεις τέσσερις εβδομάδες, αυτό σημαίνει πως ακόμα κι αν αρχίσουν να λειτουργούν τα μέτρα όσον αφορά στους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν αυτοί οι αριθμοί.

«Οι επόμενες δυο τρεις εβδομάδες δεν θα είναι καλές, θα χειροτερεύει η κατάσταση» προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου