Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Απόκοσμες οι κηδείες των νεκρών από κορονοϊό: Φέρετρα σφραγισμένα με ζελατίνα και ειδικοί σάκοι

 

Κρούσματα: 
55.690.675
Ανέρρωσαν: 
35.838.520

Θάνατοι: 
1.339.528
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από 
COVID-19 Ελλάδα (1623)
Βρείτε μας

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και φορώντας ειδικές στολές οι εργαζόμενοι στα γραφεία τελετών είναι αυτοί που καλούνται να παραλάβουν από τα νοσοκομεία τις σορούς των θανόντων από κορονοϊό.

Ειδικά μέτρα προστασίας παίρνουν και τα γραφεία τελετών που καλούνται να παραλάβουν τους νεκρούς από κορονοϊό από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας Οίκου Τελετών, Φάνη Μπαμπούλα, ο οποίος μίλησε στο Sputnik, η παραλαβή των σορών γίνεται από τα γραφεία τελετών τα οποία ειδοποιούνται από τους συγγενείς των θανόντων.

«Εμείς τους παραλαμβάνουμε από το νοσοκομείο φορώντας ειδικές στολές. Τους τοποθετούμε σε ειδικό σάκο και μετά μέσα στο φέρετρο το οποίο το καλύπτουμε όλο με μια ειδική ζελατίνα» είπε ο κ. Μπαμπούλας.

Αρκετές φορές, όπως ανέφερε, εάν κάποιος από τους συγγενείς είναι θετικός στον κορονοϊό και δεν μπορεί να παραστεί στην κηδεία, τότε «τοποθετούμε τον νεκρό στον ψυκτικό θάλαμο έως ότου μπορέσει να γίνει η κηδεία για να παραστούν οι συγγενείς».

«Στις εγκαταστάσεις του οίκου μας διαθέτουμε τρεις ψυκτικούς θαλάμους εκ των οποίων ο ένας είναι για COVID» ανέφερε ο κ. Μπαμπούλας.

Επισήμανε επίσης, ότι στη Θεσσαλονίκη, παρότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι νεκροί από κορονοϊό ήταν ελάχιστοι, «σε σημείο που αναρωτιόμασταν εάν υπάρχει ο κορονοϊός», πλέον «έχουμε αύξηση στις κηδείες με νεκρούς από τον ιό, ειδικά τις προηγούμενες ημέρες. Τις τελευταίες δυο τρεις μέρες έχουν μειωθεί».

Όπως σημείωσε, παρότι μέχρι πρότινος ο ιερέας «διάβαζε» τον θανόντα στο νεκροταφείο, πλέον μετά από εισήγηση της Ιεράς Συνόδου επιτρέπεται μια σύντομη εξόδιος εντός του ναού που υπάρχει στα Κοιμητήρια.

«Στη Θεσσαλονίκη πλέον όλοι έχουμε γνωστούς που ασθενούν από κορονοϊό. Οι άνθρωποι αγωνιζόμαστε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και τελικά δεν ξέρουμε τι θα μας βρει» κατέληξε ο κ. Μπαμπούλας.

Υπενθυμίζεται ότι στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει σε απομακρυσμένο σημείο σε σχέση με το υπόλοιπο νεκροταφείο, ειδικό χώρο όπου πραγματοποιούνται οι ταφές των νεκρών από κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...