Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Πούτιν: H Ρωσία έχει σημαντική κλινική εμπειρία στην μάχη κατά του κορονοϊού

 

Κρούσματα: 
56.330.942
Ανέρρωσαν: 
36.225.647

Θάνατοι: 
1.350.862
ΡΩΣΙΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1599)
Βρείτε μας

Η Ρωσία έχει καταγράψει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την έναρξη της πανδημίας. Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, αυτές οι μολύνσεις είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερους από 35.000 θανάτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία έχει «σημαντική κλινική εμπειρία» στην καταπολέμηση του κορονοϊού και είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της αυτή, με χώρες της ομάδας Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). 

«Φυσικά, το ζήτημα προτεραιότητας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την καταπολέμηση του κορανοϊού» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του APEC.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει πλέον καταχωρίσει δύο εμβόλια, το Sputnik V που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο και το πιο πρόσφατο, EpiVacCorona. Τώρα η Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία των τελικών δοκιμών για ένα τρίτο σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Μαζί με τους ξένους εταίρους μας, διερευνούμε ενεργά τις δυνατότητες του εφοδιασμού τους [με το εμβόλιο] και τον εντοπισμό των περιοχών που θα παράγεται» αποκάλυψε ο Πούτιν.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την επικεφαλής του τμήματος του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας για ιατρική βοήθεια σε παιδιά, Έλενα Μπαϊμπαρίνα, η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου, Sputnik V για τον κορονοϊό έδειξε ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό.

Την περασμένη βδομάδα, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεκάδες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αποκτήσουν ρωσικά εμβόλια  και να συνεργαστούν για την από κοινού παραγωγή φαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο

  Δεν υπάρχει λόγος κατάργησης των επιδομάτων από τη στιγμή που η χώρα έχει περάσει στην μεταμνημονιακή εποχή. Αίτημα-βόμβα από την Έν...