Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Τηλεκπαίδευση σε λύκεια και πανεπιστήμια

 

Κρούσματα: 
46.563.296
Ανέρρωσαν: 
31.104.252

Θάνατοι: 
1.201.119
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1232)
 0  0  0
Βρείτε μας

Υποχρεωτική καθίσταται η τηλεκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών οι οποίες τίθενται σε lockdown από αύριο, 3 Νοεμβρίου.

Από τις 06:00 στις 3 Νοεμβρίου, η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες εισέρχονται σε καθολικό lockdown. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις των περιοριστικών μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή, η τηλεκπαίδευση καθίσταται υποχρεωτική σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ωστόσο, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι δημοτικά και γυμνάσια θα παραμείνουν ανοιχτά. Έτσι, η μετακίνηση στο σχολείο προστίθεται στις έξι γνωστές κατηγορίες για τις οποίες οι κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα πρέπει να στείλουν SMS πριν μετακινηθούν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η μετάβαση ανήλικων τέκνων από και προς τις σχολικές μονάδες επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS – Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή-τριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μ. Βορίδης: Έχει και υποχρεώσεις η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική των χωρών Βαλκανίων

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Σάββατο 18 Μαΐου 2024, 13:33:08 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:08   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει τη...