Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Nέο ρεκόρ: 2.166 κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα - Στους 169 οι διασωληνωμένοι

 

Κρούσματα: 
46.921.878
Ανέρρωσαν: 
31.392.156

Θάνατοι: 
1.207.022
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1284)
Βρείτε μας

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε ακόμη 2.166 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 2.166 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44.246, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες.

Από αυτά τα 4.225 (9,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14.111 (31,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών με τις 38 (22,5%) να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 

Στα καλά νέα, 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από αυτούς, οι 255 (38,9%)  αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γώγος: Έως και τον Μάρτιο μπορεί να χρειαστεί η τήρηση ορισμένων μέτρων

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε για τη δραματική αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αλλά και τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα, Τρίτη, σε ισχύ. Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το προηγούμενο διάστημα έγινε μία προσπάθεια «να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις αυτό δεν πέτυχε», τόνισε, ωστόσο, πως «αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

Εν συνεχεία προειδοποίησε πως περιοχές, όπως η Αττική, είναι κοντά σε ένα καθολικό lockdown. Στη Θεσσαλονίκη, εξήγησε, έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID-19. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές, θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική επεσήμανε.

Ερωτώμενος σχετικά με τα μέτρα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην ισχύ τους, στόχος, όμως, είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί έτσι και η κυκλοφορία του ιού.

Με το κλείσιμο που γίνεται τώρα, υπάρχει ελπίδα να ανοίξει η εστίαση σε έναν μήνα, είπε. «Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους» .

Συνεχίζοντας επεσήμανε πως υπάρχει «σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας» και αναφέρθηκε στην ανάγκη κι άλλων κλινών ΜΕΘ και εξιδεικευμένου προσωπικού, προσλήψεων και εκπαίδευσης.

Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, μπορεί να γλιτώσουμε, είπε ακόμη και συνέχισε: «Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και τον Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το Σύστημα Υγείας».

Ολοκληρώνοντας, είπε ότι «έως και τον Μάρτιο μπορεί να χρειαστεί η τήρηση ορισμένων μέτρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Βράβευση Κυρ. Μητσοτάκη από το Atlantic Council με το Global Citizen Award: Το βραβείο ανήκει σε όλους τους Έλληνες

  ΚΌΣΜΟΣ / Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024, 07:51:14 / / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου ...