Ο Γιώργος Κύρτσος αν και χρόνια τώρα ασχολείται με την πολιτική δεν έχει ξεχάσει ποτέ τη δημοσιογραφία. Ευρωβουλευτής της ΝΔ σήμερα, έχει βρει πεδίο έκφρασης από το twitter μέσα από το οποίο ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, ειδικά για τους χειρισμούς στο θέμα του κορονοϊού. Επισημαίνει ότι κάτι κάνουμε λάθος κι αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς… «Ζούμε μια τραγωδία σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο», λέει ο Γ.Κύρτσος.

Μιλώντας στο militaire δεν έκρυψε την ανησυχία του και για την υγειονομική κρίση αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις της τις οποίες η κυβέρνηση προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει. «Δεν πρόκειται να «ανοίξει» η αγορά μ΄ αυτή την κατάσταση» λέει ο Γιώργος Κύρτσος που θεωρεί ότι δεν μπορεί να αποσυνδεθεί η κατάσταση στην οικονομία και ο κορονοϊός. Ακόμη κι αν δεν επιβληθεί λοκντάουν η κακή ψυχολογία του κόσμου και η ανησυχία θα λειτουργούν ανασταλτικά.

Ο Γ.Κύρτσος μιλά για τη νέα γερμανική κυβέρνηση , η σύνθεση της οποίας δεν επιτρέπει αισιοδοξία. Τέλος απαντά σε ερωτήματα για τους εξοπλισμούς, για τους οποίους στο παρελθόν έχει αρθρογραφήσει με αρνητική διάθεση.